AKDAĞLI ŞAİRLER BİR KİTAPTA TOPLANDI

GÜNDEM 27.01.2022 - 10:12, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

AKDAĞLI ŞAİRLER BİR KİTAPTA TOPLANDI

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi şairleri bir kitapta buluştu. Akdağmadeni ilçesi doğumlu Şair Murat Baha Erbil uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olarak “Akdağmadeni Şairler Antolojisi’ni” yayımladı.
AKDAĞLI ŞAİRLER BİR KİTAPTA TOPLANDI Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi şairleri bir kitapta buluştu. Akdağmadeni ilçesi doğumlu Şair Murat Baha Erbil uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olarak “Akdağmadeni Şairler Antolojisi’ni” yayımladı. Bugüne kadar ilçede geniş kapsamlı bir esere imza atan Erbil, Antolojiyi 2 kitap halinde düşündüğünü, devamının da geleceğini ve çalışmalara başladığını” kaydetti. Akdağmadeni Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak yayımlanan Akdağmadeni Şairler Antolojisi kitabının birincisinde 45 şair ve yazarın biyografisi, fotoğrafları ve şiirleri yer alıyor. Çalışmayla ilgili düşüncelerini dile getiren şair yazar Murat Baha Erbil şunları ifade etti: “Yoğun bir emek sarf ettik, Akdağmadeni doğumlu olan tüm yazar, şair ve ozanları araştırdık. Bunların bir kısmı il dışında ikamet ediyor, bir kısmı ilçede bir kısmı da Hakkın Rahmetine kavuşmuş olup; eser ve şiirlerini bir araya getirip Antolojide yer vermeye çalıştık. Tek cilt halinde yayınlamayı düşünmüştük, ancak ekonomik nedenlerle iki kitap halinde çıkarmayı uygun gördük. Amacımız geçmişten günümüze ulaşan Akdağlı şair ve yazarları bir antolojide buluşturup gelecek nesillere aktarmaktı. Bu konuda bize maddi ve manevi destek sağlayan Akdağmadeni Belediye Başkanı Sayın Nezih Yalçın’a ve tüm emeği geçen dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Akdağmadeni Şairler Antolojisinin birinci kitabı 254 sayfa 45 şair ve 199 şiir yer alıyor. MURAT BAHA ERBİL KİMDİR? Çocukluğu, gençliği ve okul yılları Akdağmadeni’nde geçen şair Erbil; ilkokulu Akdağmadeni Yusuf Ziya ilk öğretim Okulu’nda, ortaokulu Akdağmadeni Lisesi’nde, liseyi de Akdağmadeni Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. İlçede sevilen ve sayılan kişiliği ile tanınan Erbil, müzikle, şiirle ve sosyal işlerle hep iç içe oldu. Türkiye'nin en kalabalık korosu olan Ekrem Ataerin korosunda görev aldı. 2003’te İstanbul’a yerleşti ve hala orada yaşamaktadır.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.   “Yetiş Doktor Kriz Var” adlı bir oyun yazdı. Oyun sergilendi ama kitaplaşmadı. Türkiye’nin en kalabalık korosu olan Çağdaş Türk Halk Müziği korosunda yer alan Murat Baha çocukluğundan kalan şiirleri bir kitapta topladı. Yakın bir zamanda “Yüreğimdeki Tutku” adlı bir şiir kitabı yayımladı. (Alparslan Gazi Doğan)
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi şairleri bir kitapta buluştu. Akdağmadeni ilçesi doğumlu Şair Murat Baha Erbil uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olarak “Akdağmadeni Şairler Antolojisi’ni” yayımladı.

AKDAĞLI ŞAİRLER BİR KİTAPTA TOPLANDI

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi şairleri bir kitapta buluştu. Akdağmadeni ilçesi doğumlu Şair Murat Baha Erbil uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olarak “Akdağmadeni Şairler Antolojisi’ni” yayımladı. Bugüne kadar ilçede geniş kapsamlı bir esere imza atan Erbil, Antolojiyi 2 kitap halinde düşündüğünü, devamının da geleceğini ve çalışmalara başladığını” kaydetti.

Akdağmadeni Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak yayımlanan Akdağmadeni Şairler Antolojisi kitabının birincisinde 45 şair ve yazarın biyografisi, fotoğrafları ve şiirleri yer alıyor. Çalışmayla ilgili düşüncelerini dile getiren şair yazar Murat Baha Erbil şunları ifade etti:

“Yoğun bir emek sarf ettik, Akdağmadeni doğumlu olan tüm yazar, şair ve ozanları araştırdık. Bunların bir kısmı il dışında ikamet ediyor, bir kısmı ilçede bir kısmı da Hakkın Rahmetine kavuşmuş olup; eser ve şiirlerini bir araya getirip Antolojide yer vermeye çalıştık. Tek cilt halinde yayınlamayı düşünmüştük, ancak ekonomik nedenlerle iki kitap halinde çıkarmayı uygun gördük. Amacımız geçmişten günümüze ulaşan Akdağlı şair ve yazarları bir antolojide buluşturup gelecek nesillere aktarmaktı. Bu konuda bize maddi ve manevi destek sağlayan Akdağmadeni Belediye Başkanı Sayın Nezih Yalçın’a ve tüm emeği geçen dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Akdağmadeni Şairler Antolojisinin birinci kitabı 254 sayfa 45 şair ve 199 şiir yer alıyor.

MURAT BAHA ERBİL KİMDİR?

Çocukluğu, gençliği ve okul yılları Akdağmadeni’nde geçen şair Erbil; ilkokulu Akdağmadeni Yusuf Ziya ilk öğretim Okulu’nda, ortaokulu Akdağmadeni Lisesi’nde, liseyi de Akdağmadeni Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. İlçede sevilen ve sayılan kişiliği ile tanınan Erbil, müzikle, şiirle ve sosyal işlerle hep iç içe oldu. Türkiye'nin en kalabalık korosu olan Ekrem Ataerin korosunda görev aldı. 2003’te İstanbul’a yerleşti ve hala orada yaşamaktadır.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

“Yetiş Doktor Kriz Var” adlı bir oyun yazdı. Oyun sergilendi ama kitaplaşmadı. Türkiye’nin en kalabalık korosu olan Çağdaş Türk Halk Müziği korosunda yer alan Murat Baha çocukluğundan kalan şiirleri bir kitapta topladı.

Yakın bir zamanda “Yüreğimdeki Tutku” adlı bir şiir kitabı yayımladı. (Alparslan Gazi Doğan)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.