Bina YOK Laboratuvar YOK Öğrencisi YOZGAT'TA

GÜNDEM 11.11.2021 - 09:19, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Bina YOK Laboratuvar YOK Öğrencisi YOZGAT'TA

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun'da eğitim öğretime devam eden Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kanayan yarası olan müstakil bina ve laboratuvar eksikliğini gündeme getirdi.
Bina YOK Laboratuvar YOK Öğrencisi YOZGAT'TA                   Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun'da eğitim öğretime devam eden Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kanayan yarası olan müstakil bina ve laboratuvar eksikliğini gündeme getirdi.                 Keven, Sorgun Veterinerlik Fakültesi'nin binasının bulunmadığını dile getirerek, "2019 yılında sınavla öğrenci almaya başlayan fakültenin öğrencileri, Sorgun Meslek Yüksekokulu'nda, Yozgat'ta bulunan Tıp Fakültesi'ne ait eski binada ve Mühendislik Fakültesi'nde bulunan birkaç sınıfta eğitim görmeye çalışıyor." dedi.                 Konuyu gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, fakültenin 3 yıldır sınavla öğrenci aldığını ama aradan geçen 3 yıla rağmen fakülteye bir bina tahsis edilmediğini ifade etti. Yozgat'ta 100'den fazla veterinerlik bölümü öğrencisi olduğunu söyleyen Keven, YÖK'ün fakültenin ihtiyaçları için harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Keven şöyle konuştu:                 “Ortada ne fakülte binası var ne de laboratuvarlar. Öğrenciler 1. ve 2. sınıfları Sorgun Meslek Yüksekokulu'na ait binada teorik olarak gördüler. 3. sınıf olan öğrencilerin yoğun uygulama görmeleri gerekirken Yozgat'ta Tıp Fakültesi'ne ait eski binada ve Mühendislik Fakültesi'nde bulunan birkaç sınıfta eğitim görmeye çalışıyorlar. Böyle eğitim planlaması olmaz. Onca zahmet sonucu fakülteyi kazanan öğrencilerimizi bir oraya bir buraya taşımak ne kadar verimli olur? Sorgun ilçemizde Veterinerlik Fakültesi için gerekli binaların yapımına acil başlanılmalıdır. Öğrencilerimizi bu mağduriyetten kurtarıp Sorgun Veterinerlik Fakültesi'ni fiziki imkânlara sahip bir eğitim yuvasına kavuşturmalıyız. YÖK Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda artık harekete geçmelidir.” (Alparslan Gazi Doğan)
Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun'da eğitim öğretime devam eden Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kanayan yarası olan müstakil bina ve laboratuvar eksikliğini gündeme getirdi.

Bina YOK

Laboratuvar YOK

Öğrencisi YOZGAT'TA

 

                Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun'da eğitim öğretime devam eden Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kanayan yarası olan müstakil bina ve laboratuvar eksikliğini gündeme getirdi.

                Keven, Sorgun Veterinerlik Fakültesi'nin binasının bulunmadığını dile getirerek, "2019 yılında sınavla öğrenci almaya başlayan fakültenin öğrencileri, Sorgun Meslek Yüksekokulu'nda, Yozgat'ta bulunan Tıp Fakültesi'ne ait eski binada ve Mühendislik Fakültesi'nde bulunan birkaç sınıfta eğitim görmeye çalışıyor." dedi.

                Konuyu gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, fakültenin 3 yıldır sınavla öğrenci aldığını ama aradan geçen 3 yıla rağmen fakülteye bir bina tahsis edilmediğini ifade etti. Yozgat'ta 100'den fazla veterinerlik bölümü öğrencisi olduğunu söyleyen Keven, YÖK'ün fakültenin ihtiyaçları için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Keven şöyle konuştu:

                “Ortada ne fakülte binası var ne de laboratuvarlar. Öğrenciler 1. ve 2. sınıfları Sorgun Meslek Yüksekokulu'na ait binada teorik olarak gördüler. 3. sınıf olan öğrencilerin yoğun uygulama görmeleri gerekirken Yozgat'ta Tıp Fakültesi'ne ait eski binada ve Mühendislik Fakültesi'nde bulunan birkaç sınıfta eğitim görmeye çalışıyorlar. Böyle eğitim planlaması olmaz. Onca zahmet sonucu fakülteyi kazanan öğrencilerimizi bir oraya bir buraya taşımak ne kadar verimli olur? Sorgun ilçemizde Veterinerlik Fakültesi için gerekli binaların yapımına acil başlanılmalıdır. Öğrencilerimizi bu mağduriyetten kurtarıp Sorgun Veterinerlik Fakültesi'ni fiziki imkânlara sahip bir eğitim yuvasına kavuşturmalıyız. YÖK Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda artık harekete geçmelidir.”

(Alparslan Gazi Doğan)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.