"CİNAYETLERİN GÖLGESİNDE KUTLAMA OLMAZ"

GÜNDEM 10.03.2022 - 08:45, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

"CİNAYETLERİN GÖLGESİNDE KUTLAMA OLMAZ"

Yazar ve iş insanı hemşehrimiz Esma Arslan”. 8 Mart Kadınlar Günü eşi tarafından şiddete uğrayan, öldürülen kadınların gölgesinde kutlanmıştır. Cinayetlerin gölgesinde kutlama olmaz” dedi.
                Yazar ve iş insanı hemşehrimiz Esma Arslan”. 8 Mart Kadınlar Günü eşi tarafından şiddete uğrayan, öldürülen kadınların gölgesinde kutlanmıştır. Cinayetlerin gölgesinde kutlama olmaz” dedi.                 Esma Arslan gazetemize yaptığı açıklamada “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” demeye dilim varmadı. Zira geçtiğimiz günlerde yine çevremizden bir kadın eşi tarafından şiddete uğradı, camdan düşerek öldü, belki de öldürüldü. Geçen sene de buna benzer olaylar yaşamıştık, bir önceki sene de. Bu cinayetlerin, şiddetin gölgesinde kutlama olmaz, ancak anabiliriz kadınların eşit hak mücadelesi için hayatlarını kaybedenleri. “ dedi.                 “8 Mart’ta verilen mesajların samimiyetini kurulan cümlelerin içeriğinde değil, şiddet gören kadın oranında, eşit işe eşit ücret talep eden emekçi kadınlarda, kadının insan hakkını koruyan, uygulanan yasalarda, kadına yönelik şiddete verilen cezalarda, kadının ve emeklerinin görünür kılınmasında görmek gerektiğini” vurgulayan Arslan “Öyle bir gün beylik laflar edip ertesi gün kalınan yerden devam edilecekse kimsenin kendini bir gün için yormasına da gerek yok.” Şeklinde ifadeler kullandı.Arslan açıklamasında şunları söyledi: Bizler kadınlar ve erkekler olarak bir gövdenin iki kanadıyız. Nasıl ki bir kuş tek kanatlı uçamazsa bir toplum da sağlıklı kadını ve erkeği olmadan iyi yerlere varamaz. Kadının gücü hayatın her alanında eşit kılınmalıdır ki kadında kanadını güçlü çırparak sağlıklı bir denge sağlayabilsin. Bu da kadının eğitimine, çalışma hayatına ve siyasete katılımındaki engellerin ortadan kaldırılmasıyla gerçekleşir. Kadın ve erken anatomik olarak farklıdır ama bu eşit haklara sahip olmayacakları anlamına gelmez. Farklılıklarla eşit olabilen ve bunu kabullenen çocuklar yetiştirmek hepimizin görevidir. Bunları çocuklarımıza öğretmezsek erişkin olduklarında da huzur bulamayacaklardır.” “Aynı işi yapmalarına rağmen kadınların genelde daha az kazandığına” dikkat çeken Arslan “İyi para kazanılan meslekler genellikle “erkek mesleği” olarak lanse edilen erkek dominant meslekler.” Dedi.                 Arslan açıklamasını şu sözleriyle bitirdi: “ Bakışlarımızı biraz yaşadığımız ülke sınırlarının ötesine çevirdiğimizde tablo çok daha vahim. Dünyanın çeşitli köşelerinde yaşanan savaşlar, krizlerin ilk kurbanı yine kadınlar olmakta. İŞİD terör örgütünün din maskesi altında kadınları köle pazarlarında satması, seks objesi yapması, Nijerya’daki Boko Haram terör örgütünün 200’den fazla kız öğrenciyi kaçırıp çirkin emellerine alet etmeleri halen hafızalarımızda. Kadınlar ölüyor, kadınlar öldürülüyor, kadınlar satılıyor, kadınlar kullanılıyor. Kadının toplumda eşit hakka kavuşması ne yazık ki sadece yasalara bağlı değil. Her şeyden önce erkekler, anneleri, eşleri, kız kardeşleri olan karşı cinslerine değer vermeli, en az onlar kadar eşit hak mücadelesinde saf tutmalılar.” (Alparslan Gazi Doğan)
Yazar ve iş insanı hemşehrimiz Esma Arslan”. 8 Mart Kadınlar Günü eşi tarafından şiddete uğrayan, öldürülen kadınların gölgesinde kutlanmıştır. Cinayetlerin gölgesinde kutlama olmaz” dedi.

                Yazar ve iş insanı hemşehrimiz Esma Arslan”. 8 Mart Kadınlar Günü eşi tarafından şiddete uğrayan, öldürülen kadınların gölgesinde kutlanmıştır. Cinayetlerin gölgesinde kutlama olmaz” dedi.

                Esma Arslan gazetemize yaptığı açıklamada “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” demeye dilim varmadı. Zira geçtiğimiz günlerde yine çevremizden bir kadın eşi tarafından şiddete uğradı, camdan düşerek öldü, belki de öldürüldü. Geçen sene de buna benzer olaylar yaşamıştık, bir önceki sene de. Bu cinayetlerin, şiddetin gölgesinde kutlama olmaz, ancak anabiliriz kadınların eşit hak mücadelesi için hayatlarını kaybedenleri. “ dedi.

                “8 Mart’ta verilen mesajların samimiyetini kurulan cümlelerin içeriğinde değil, şiddet gören kadın oranında, eşit işe eşit ücret talep eden emekçi kadınlarda, kadının insan hakkını koruyan, uygulanan yasalarda, kadına yönelik şiddete verilen cezalarda, kadının ve emeklerinin görünür kılınmasında görmek gerektiğini” vurgulayan Arslan “Öyle bir gün beylik laflar edip ertesi gün kalınan yerden devam edilecekse kimsenin kendini bir gün için yormasına da gerek yok.” Şeklinde ifadeler kullandı.Arslan açıklamasında şunları söyledi: Bizler kadınlar ve erkekler olarak bir gövdenin iki kanadıyız. Nasıl ki bir kuş tek kanatlı uçamazsa bir toplum da sağlıklı kadını ve erkeği olmadan iyi yerlere varamaz. Kadının gücü hayatın her alanında eşit kılınmalıdır ki kadında kanadını güçlü çırparak sağlıklı bir denge sağlayabilsin. Bu da kadının eğitimine, çalışma hayatına ve siyasete katılımındaki engellerin ortadan kaldırılmasıyla gerçekleşir. Kadın ve erken anatomik olarak farklıdır ama bu eşit haklara sahip olmayacakları anlamına gelmez. Farklılıklarla eşit olabilen ve bunu kabullenen çocuklar yetiştirmek hepimizin görevidir. Bunları çocuklarımıza öğretmezsek erişkin olduklarında da huzur bulamayacaklardır.” “Aynı işi yapmalarına rağmen kadınların genelde daha az kazandığına” dikkat çeken Arslan “İyi para kazanılan meslekler genellikle “erkek mesleği” olarak lanse edilen erkek dominant meslekler.” Dedi.

                Arslan açıklamasını şu sözleriyle bitirdi: “ Bakışlarımızı biraz yaşadığımız ülke sınırlarının ötesine çevirdiğimizde tablo çok daha vahim. Dünyanın çeşitli köşelerinde yaşanan savaşlar, krizlerin ilk kurbanı yine kadınlar olmakta. İŞİD terör örgütünün din maskesi altında kadınları köle pazarlarında satması, seks objesi yapması, Nijerya’daki Boko Haram terör örgütünün 200’den fazla kız öğrenciyi kaçırıp çirkin emellerine alet etmeleri halen hafızalarımızda. Kadınlar ölüyor, kadınlar öldürülüyor, kadınlar satılıyor, kadınlar kullanılıyor. Kadının toplumda eşit hakka kavuşması ne yazık ki sadece yasalara bağlı değil. Her şeyden önce erkekler, anneleri, eşleri, kız kardeşleri olan karşı cinslerine değer vermeli, en az onlar kadar eşit hak mücadelesinde saf tutmalılar.”

(Alparslan Gazi Doğan)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.