Değerli taşlara kadın eli değdi

GÜNDEM 21.04.2022 - 09:32, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Değerli taşlara kadın eli değdi

İlçenin dağlık kesimlerinden çıkarılan güzel ve değerli taşlar kadınların ellerinde şekil alıyor. Taşların kesim makinelerinde değerli olan yerleri çıkartılıp kolye, yüzük, bileklik ve hediyelik eşya gibi birçok alandan kullanılıyor. Kadınların ellerinde şekil alan taşlar Aydıncık Kültür Evi'nde satışa sunularak aile ekonomisinde katkı sunuyor.
                İlçenin dağlık kesimlerinden çıkarılan güzel ve değerli taşlar kadınların ellerinde şekil alıyor. Taşların kesim makinelerinde değerli olan yerleri çıkartılıp kolye, yüzük, bileklik ve hediyelik eşya gibi birçok alandan kullanılıyor. Kadınların ellerinde şekil alan taşlar Aydıncık Kültür Evi'nde satışa sunularak aile ekonomisinde katkı sunuyor. Kadınların ellerinde takıya dönüşen taşlar, görsel özelliğinin yanı sıra şifalı özellikleriyle de büyük ilgi görüyor. KADINLARDAN YOĞUN TALEP Halk Eğitim merkezinde açılan taş işlemeciliği kursu kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Belirli dönemlerde kursların açıldığını belirten Aydıncık Kadın Girişimi İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Nimet Türker, “Kursumuzu sürekli açık tutamıyoruz ama belli dönemlerde açıyoruz. Açmış olduğumuz kurslarımıza da kadınlarımızdan yoğun bir ilgi görüyoruz.                    Gerçekten Kadınlarımızın bu derece istekli olmaları bizleri oldukça mutlu ediyor. Kadınlarımız kursta taşlarla uğraşarak hem streslerini atıyor hem de el becerilerini ortaya çıkarıyorlar” dedi. EV EKONOMİSİNE KATKI  Yapmış oldukları ürünleri Aydıncık Kültür Evi’nde sergileyen kadınlar ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Taşlar ile yapılan ürünlerin diğer illerden ve yurt dışından da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Türker, “Kurs eğitim alan kadınlarımız kurs sonunda birçok ürün ortaya çıkarıyor. Bizlerde burada yapılan ürünleri Kültür Evimizde sergileyerek satışa sunuyoruz. Kadınlarımızda ekmeklerini taştan çıkarmış oluyorlar. Durum böyle olunca kadınlarımızda satılan ürünlerden para kazanarak ev ekonomisine katkı sunuyor. Kadınlarımızın bu derece güzel işler başarması bizleri de oldukça gururlandırıyor. İnşallah kadınlarımız ile daha nice güzel işler başarmak üretmek umuduyla’’ şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)
İlçenin dağlık kesimlerinden çıkarılan güzel ve değerli taşlar kadınların ellerinde şekil alıyor. Taşların kesim makinelerinde değerli olan yerleri çıkartılıp kolye, yüzük, bileklik ve hediyelik eşya gibi birçok alandan kullanılıyor. Kadınların ellerinde şekil alan taşlar Aydıncık Kültür Evi'nde satışa sunularak aile ekonomisinde katkı sunuyor.

                İlçenin dağlık kesimlerinden çıkarılan güzel ve değerli taşlar kadınların ellerinde şekil alıyor. Taşların kesim makinelerinde değerli olan yerleri çıkartılıp kolye, yüzük, bileklik ve hediyelik eşya gibi birçok alandan kullanılıyor. Kadınların ellerinde şekil alan taşlar Aydıncık Kültür Evi'nde satışa sunularak aile ekonomisinde katkı sunuyor. Kadınların ellerinde takıya dönüşen taşlar, görsel özelliğinin yanı sıra şifalı özellikleriyle de büyük ilgi görüyor. KADINLARDAN YOĞUN TALEP Halk Eğitim merkezinde açılan taş işlemeciliği kursu kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Belirli dönemlerde kursların açıldığını belirten Aydıncık Kadın Girişimi İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Nimet Türker, “Kursumuzu sürekli açık tutamıyoruz ama belli dönemlerde açıyoruz. Açmış olduğumuz kurslarımıza da kadınlarımızdan yoğun bir ilgi görüyoruz. 
                  Gerçekten Kadınlarımızın bu derece istekli olmaları bizleri oldukça mutlu ediyor. Kadınlarımız kursta taşlarla uğraşarak hem streslerini atıyor hem de el becerilerini ortaya çıkarıyorlar” dedi. EV EKONOMİSİNE KATKI 
Yapmış oldukları ürünleri Aydıncık Kültür Evi’nde sergileyen kadınlar ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Taşlar ile yapılan ürünlerin diğer illerden ve yurt dışından da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Türker, “Kurs eğitim alan kadınlarımız kurs sonunda birçok ürün ortaya çıkarıyor. Bizlerde burada yapılan ürünleri Kültür Evimizde sergileyerek satışa sunuyoruz. Kadınlarımızda ekmeklerini taştan çıkarmış oluyorlar. Durum böyle olunca kadınlarımızda satılan ürünlerden para kazanarak ev ekonomisine katkı sunuyor. Kadınlarımızın bu derece güzel işler başarması bizleri de oldukça gururlandırıyor. İnşallah kadınlarımız ile daha nice güzel işler başarmak üretmek umuduyla’’ şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.