E TWİNNİNG PROJESİ

GÜNDEM 27.04.2022 - 17:38, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

E TWİNNİNG PROJESİ

Saraykent Marziye İbrahim Ertek İlkokulu Sınıf Öğretmeni Derya Yurtseven ve öğrencileri '' Akıllı İşaretlerle Bilinçleniyorum'' E twinnnig projesine başladı.
Saraykent Marziye İbrahim Ertek İlkokulu Sınıf Öğretmeni Derya Yurtseven ve öğrencileri '' Akıllı İşaretlerle Bilinçleniyorum'' E twinnnig projesine başladı.  Öğrencilerin de  dahil olduğu Akıllı İşaretlerle Bilinçleniyorum projesi kapsamında Türkiye'nin farklı illerindeki ( İzmir, İstanbul, Çanakkale, Hatay, Şanlıurfa ) 10 öğretmen arkadaşıyla birlikte öğrencilerin televizyon izlerken kendi yaş seviyelerine uygun programlara yönelmeleri konusunda duyarlılığı artırmak için akıllı işaretleri öğreterek , medyayı kullanma konusunda bilinçli davranmalarında farkındalık oluşturacakları etkinlikler gerçekleştirmektedirler. Özellikle pandemi sürecinin başlamasıyla çocuklarda ekran bağımlılığı artmış, medyada olumsuz içeriklere daha çok maruz kalmış,yaş seviyesine uygun olmayan program izleme oranı artmış, öğrencilerimizde ruhsal ve sosyal olarak olumsuz etkilendiği,  davranış problemlerinin arttığı gözlenmiştir. Projeyle birlikte akıllı işaretlerinin anlamını öğrenmesi, öğrencilerde merak ve sorumluluk duygusu oluşturmak, öğrencilerde tv izleme saatinin oluşması, yayınlar konusunda seçici davranmak, tasarım algılarının gelişmesi,düzeyine uygun programlar seçebilmesi,teknoloji bağimlılığının azalması sağlanmıştır.  Öğrenciler kodlama, puzzle, web 2.0 araçlarını kullanarak tasarım oluşturma, anket çalışmalarına katılma, öğretici videolar izleme, görsel sanatsal çalışmalar yapma, karışık ülke takımı etkinliği ile masal kitabı yazma etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir. Projedeki öğretmen ve öğrencilerle yaptıkları online toplantılarla birbirleriyle iletişime geçerek , medyayı  bilinçli kullanma konusunda farkındalık kazanmışlardır. (Haber Merkezi)
Saraykent Marziye İbrahim Ertek İlkokulu Sınıf Öğretmeni Derya Yurtseven ve öğrencileri '' Akıllı İşaretlerle Bilinçleniyorum'' E twinnnig projesine başladı.

Saraykent Marziye İbrahim Ertek İlkokulu Sınıf Öğretmeni Derya Yurtseven ve öğrencileri '' Akıllı İşaretlerle Bilinçleniyorum'' E twinnnig projesine başladı. 
Öğrencilerin de  dahil olduğu Akıllı İşaretlerle Bilinçleniyorum projesi kapsamında Türkiye'nin farklı illerindeki ( İzmir, İstanbul, Çanakkale, Hatay, Şanlıurfa ) 10 öğretmen arkadaşıyla birlikte öğrencilerin televizyon izlerken kendi yaş seviyelerine uygun programlara yönelmeleri konusunda duyarlılığı artırmak için akıllı işaretleri öğreterek , medyayı kullanma konusunda bilinçli davranmalarında farkındalık oluşturacakları etkinlikler gerçekleştirmektedirler. Özellikle pandemi sürecinin başlamasıyla çocuklarda ekran bağımlılığı artmış, medyada olumsuz içeriklere daha çok maruz kalmış,yaş seviyesine uygun olmayan program izleme oranı artmış, öğrencilerimizde ruhsal ve sosyal olarak olumsuz etkilendiği,  davranış problemlerinin arttığı gözlenmiştir. Projeyle birlikte akıllı işaretlerinin anlamını öğrenmesi, öğrencilerde merak ve sorumluluk duygusu oluşturmak, öğrencilerde tv izleme saatinin oluşması, yayınlar konusunda seçici davranmak, tasarım algılarının gelişmesi,düzeyine uygun programlar seçebilmesi,teknoloji bağimlılığının azalması sağlanmıştır. 
Öğrenciler kodlama, puzzle, web 2.0 araçlarını kullanarak tasarım oluşturma, anket çalışmalarına katılma, öğretici videolar izleme, görsel sanatsal çalışmalar yapma, karışık ülke takımı etkinliği ile masal kitabı yazma etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir. Projedeki öğretmen ve öğrencilerle yaptıkları online toplantılarla birbirleriyle iletişime geçerek , medyayı  bilinçli kullanma konusunda farkındalık kazanmışlardır.
(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.