FATURALAR İSYAN ETTİRDİ

GÜNDEM 25.01.2022 - 11:41, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

FATURALAR İSYAN ETTİRDİ

Yeni yılla birlikte doğagaz’a yüzde 50, elektriğe yüzde 125'e varan zam vatandaşları isyan ettirdi. Ocak ayı faturaları yarısı zamlı yarısı ise eski tarifeden kesildi. Yüksek faturalara vatandaşlar tepki gösterdi.
FATURALAR İSYAN ETTİRDİ Yeni yılla birlikte doğagaz’a yüzde 50, elektriğe yüzde 125'e varan zam vatandaşları isyan ettirdi.  Ocak ayı faturaları yarısı zamlı yarısı ise eski tarifeden kesildi. Yüksek faturalara vatandaşlar tepki gösterdi. Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşı çileden çıkarttı. Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife sistemine geçildi. Yeni sistemle birlikte elektrik faturaları iki tarifeye ayrılırken, elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 arası zam yapıldı. 1 Ocak'tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacak. SON FATURALAR VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI Sorgun Aras Kargo Müdürü Sedat Arslan, son gelen elektrik faturalarının oldukça yüksek oranda geldiğini belirterek “İşyerimde sürekli aynı malzemelerle elektrik tüketimi yapıyoruz. Bir önceki ay 563,50 Kr gelen elektrik faturam, Ocak ayında 1.419.10 kr.geldi. Bu nasıl bir fatura. Bu kadar zam biz esnaflara oldukça zor duruma soktu. Personel gideri, yemek gideri elektrik, doğalgaz, su vs. biz bu şekilde nasıl ayakta kalacağız. Devlet bizden istihdam sağlamamızı işçi çalıştırmamızı istiyor. Bir taraftan zam üstüne zam veriyor. Bu şekilde ayakta kalmamız çok zor”dedi.   ŞUBAT AYINDA DAHA DA KABARACAK Zamlı tarifelerin ilk faturaları da 10 Ocak itibarıyla kesilmeye başlandı. Ancak zamlı tarifeler vatandaşı bir hayli zorlayacak gibi duruyor. Üstelik ocak ayında kesilen faturaların tamamı zamlı değil. Sadece 10-15 günlük kısımları zamlı. Bu da demek oluyor ki şubat ayında faturalar daha da kabaracak.  
Yeni yılla birlikte doğagaz’a yüzde 50, elektriğe yüzde 125'e varan zam vatandaşları isyan ettirdi. Ocak ayı faturaları yarısı zamlı yarısı ise eski tarifeden kesildi. Yüksek faturalara vatandaşlar tepki gösterdi.

FATURALAR İSYAN ETTİRDİ

Yeni yılla birlikte doğagaz’a yüzde 50, elektriğe yüzde 125'e varan zam vatandaşları isyan ettirdi.  Ocak ayı faturaları yarısı zamlı yarısı ise eski tarifeden kesildi. Yüksek faturalara vatandaşlar tepki gösterdi.

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşı çileden çıkarttı.

Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife sistemine geçildi. Yeni sistemle birlikte elektrik faturaları iki tarifeye ayrılırken, elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 arası zam yapıldı. 1 Ocak'tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacak.

SON FATURALAR VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Sorgun Aras Kargo Müdürü Sedat Arslan, son gelen elektrik faturalarının oldukça yüksek oranda geldiğini belirterek “İşyerimde sürekli aynı malzemelerle elektrik tüketimi yapıyoruz. Bir önceki ay 563,50 Kr gelen elektrik faturam, Ocak ayında 1.419.10 kr.geldi. Bu nasıl bir fatura. Bu kadar zam biz esnaflara oldukça zor duruma soktu. Personel gideri, yemek gideri elektrik, doğalgaz, su vs. biz bu şekilde nasıl ayakta kalacağız. Devlet bizden istihdam sağlamamızı işçi çalıştırmamızı istiyor. Bir taraftan zam üstüne zam veriyor. Bu şekilde ayakta kalmamız çok zor”dedi.  

ŞUBAT AYINDA DAHA DA KABARACAK

Zamlı tarifelerin ilk faturaları da 10 Ocak itibarıyla kesilmeye başlandı. Ancak zamlı tarifeler vatandaşı bir hayli zorlayacak gibi duruyor. Üstelik ocak ayında kesilen faturaların tamamı zamlı değil. Sadece 10-15 günlük kısımları zamlı. Bu da demek oluyor ki şubat ayında faturalar daha da kabaracak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.