KAR YÜZ GULDURDU

GÜNDEM 25.01.2022 - 11:39, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

KAR YÜZ GULDURDU

Sorgun'da hafta sonu etkili olan kar yağışı hem vatandaşın hem de çiftçinin yüzünü güldürdü. Uzun zamandır iyi bir kar yağışı bekleyen Sorgun, yağan karı sevinç ile karşıladı.
KAR YÜZ GULDURDU             Sorgun'da hafta sonu etkili olan kar yağışı hem vatandaşın hem de çiftçinin yüzünü güldürdü. Uzun zamandır iyi bir kar yağışı bekleyen Sorgun, yağan karı sevinç ile karşıladı. Uzun süredir kuraklık ile mücadele eden Sorgun'da beklenen kar yağışı geldi. Hafta sonu etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de hem tarım alanlarında hem de şehirde yaşayan vatandaşlar için sevinç kaynağı oldu. Yaz aylarında su sıkıntısının beklenen Sorgun'da hafta sonu ektili olan kar yağışının devam etmesi beklenirken, su kaynaklarının da dolması, tarım alanlarındaki ürünlere de bir nebze olsun can suyu olması ön görülüyor. Tüm Türkiye genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken Sorgun'da hafta sonu başlayan kar yağışı sonrasında şehir beyaza büründü. Kimileri sokağa çıkarak karın tadını çıkarırken, kimileri ise kara saplanan araçlarını kurtarmak için çaba gösterdi. Birçok araç yolda kalırken, karayolları ve İl Özel İdaresi  ekipleri 24 saat teyakkuzda bekledi. Kapanan yollarda yoğun bir şekilde çalışmalar başlarken emniyet ekipleri de trafik kazalarının önüne geçebilmek için sürücüleri uyardı.   EKİPLER 24 SAAT GÖREV BAŞINDA                            Yozgat Valisi Ziya Polat, ekiplerin vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi için 7/24 görevde olduğunu belirterek vatandaşlara kurallara uyun uyarısında bulundu. Beklenen yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte Yozgat'ta şehir içi, şehirlerarası ve köy yollarımızda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ettiğini söyleyen Vali Polat, karla mücadele çalışmalarını ve yollardaki son durumu yerinde incelemek üzere Akdağmadeni Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ni ve Merkez/ Büyükmahal Köyü kavşağında yol açma çalışmasını sürdüren Karayolları ve Özel İdare ekiplerini ziyaret etti. Vali Polat, vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi amacıyla 24 saat aralıksız görev yapan ekiplere kolaylıklar dilerken, kar temizleme ve tuzlama çalışmaları konusunda da Karayolları, Özel İdare, Jandarma ve Emniyet ekiplerinden bilgi aldı. (Bekir ÖZBEK)  
Sorgun'da hafta sonu etkili olan kar yağışı hem vatandaşın hem de çiftçinin yüzünü güldürdü. Uzun zamandır iyi bir kar yağışı bekleyen Sorgun, yağan karı sevinç ile karşıladı.

KAR YÜZ GULDURDU

            Sorgun'da hafta sonu etkili olan kar yağışı hem vatandaşın hem de çiftçinin yüzünü güldürdü. Uzun zamandır iyi bir kar yağışı bekleyen Sorgun, yağan karı sevinç ile karşıladı.

Uzun süredir kuraklık ile mücadele eden Sorgun'da beklenen kar yağışı geldi. Hafta sonu etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de hem tarım alanlarında hem de şehirde yaşayan vatandaşlar için sevinç kaynağı oldu. Yaz aylarında su sıkıntısının beklenen Sorgun'da hafta sonu ektili olan kar yağışının devam etmesi beklenirken, su kaynaklarının da dolması, tarım alanlarındaki ürünlere de bir nebze olsun can suyu olması ön görülüyor. Tüm Türkiye genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken Sorgun'da hafta sonu başlayan kar yağışı sonrasında şehir beyaza büründü. Kimileri sokağa çıkarak karın tadını çıkarırken, kimileri ise kara saplanan araçlarını kurtarmak için çaba gösterdi. Birçok araç yolda kalırken, karayolları ve İl Özel İdaresi  ekipleri 24 saat teyakkuzda bekledi. Kapanan yollarda yoğun bir şekilde çalışmalar başlarken emniyet ekipleri de trafik kazalarının önüne geçebilmek için sürücüleri uyardı.  

EKİPLER 24 SAAT GÖREV BAŞINDA                           

Yozgat Valisi Ziya Polat, ekiplerin vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi için 7/24 görevde olduğunu belirterek vatandaşlara kurallara uyun uyarısında bulundu. Beklenen yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte Yozgat'ta şehir içi, şehirlerarası ve köy yollarımızda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ettiğini söyleyen Vali Polat, karla mücadele çalışmalarını ve yollardaki son durumu yerinde incelemek üzere Akdağmadeni Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ni ve Merkez/ Büyükmahal Köyü kavşağında yol açma çalışmasını sürdüren Karayolları ve Özel İdare ekiplerini ziyaret etti. Vali Polat, vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi amacıyla 24 saat aralıksız görev yapan ekiplere kolaylıklar dilerken, kar temizleme ve tuzlama çalışmaları konusunda da Karayolları, Özel İdare, Jandarma ve Emniyet ekiplerinden bilgi aldı.

(Bekir ÖZBEK)
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.