Korona değil kömür tozu öldürecek

SORGUN 25.05.2021 - 13:14, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Korona değil kömür tozu öldürecek

Sorgun Bedirbaba Mahallesi 8050. Cadde'de oturan mahalle sakinleri kömür tozundan dolayı yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek “Koronadan değil, kömür tozundan öleceğiz” dediler.
Sorgun Bedirbaba Mahallesi 8050. Cadde'de oturan mahalle sakinleri kömür tozundan dolayı yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek “Koronadan değil, kömür tozundan öleceğiz” dediler. Mahalle sakinleri mahallede üretim yapan özel bir kömür işletmesinde ki eleme tesisinden yayılan kömür tozundan dolayı, nefes almakta bile zorlandıklarını dile getirdiler. Mahalle sakinlerinden Selahattin Şahin, yıllardır aynı mahallede oturduğunu belirterek, "Mahalleli olarak yıllardır yanıbaşımızda çalışan kömür ocağından hiç bu kadar şikayetçi olmamıştık. Yaklaşık altı ay önce kurulan eleme sisteminin tozundan dışarıya çıkamaz hale geldik. Gelinlerimiz, kızlarımız balkonlara çamaşır asamıyor. Balkonlarımız her gün toz içinde. Evimizin balkonuna çıkamıyoruz. Evimizin penceresini dahi açamıyoruz." dedi. Şahin, kömür ocağında yaklaşık altı ay önce kurulan kömür eleme sisteminde bulunması gereken sulama sisteminin çalışmadığını iddia ederek, "Eleme sisteminde sulama sistemi çalışmıyor. Bundan dolayı kömürden ayrılan toz mahalleye dağılıyor. Bu durumu Cimer'e şikayet ettik. Sonuç alamadık. Belediyeye söyledik. Yetkililer derdimize çare olmadı. Bizlerin sağlığı bu kadar önemsiz mi ? Koronadan değil, kömür tozundan öleceğiz." diye konuştu. Aynı işletmenin geceleri dinamit atmasına da tepki gösteren Şahin şunları kaydetti: "Geceleri evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Atılan dinamitler evlerimizi çatlatmaya başladı. Birgün evimizi başımıza yıkacak."  Bir başka mahalle sakini Mustafa Gündüz ise, "Mahallemizde bulunan parkta çocuklarımız oynayamıyor. Her gün kömür tozu içerisinde yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Valimiz, belediye başkanımız, kendilerini bizim yerimize koysunlar. Sağlığımız söz konusu iken bu duruma kayıtsız kalmamalarını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.
Sorgun Bedirbaba Mahallesi 8050. Cadde'de oturan mahalle sakinleri kömür tozundan dolayı yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek “Koronadan değil, kömür tozundan öleceğiz” dediler.

Sorgun Bedirbaba Mahallesi 8050. Cadde'de oturan mahalle sakinleri kömür tozundan dolayı yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek “Koronadan değil, kömür tozundan öleceğiz” dediler.

Mahalle sakinleri mahallede üretim yapan özel bir kömür işletmesinde ki eleme tesisinden yayılan kömür tozundan dolayı, nefes almakta bile zorlandıklarını dile getirdiler.

Mahalle sakinlerinden Selahattin Şahin, yıllardır aynı mahallede oturduğunu belirterek, "Mahalleli olarak yıllardır yanıbaşımızda çalışan kömür ocağından hiç bu kadar şikayetçi olmamıştık. Yaklaşık altı ay önce kurulan eleme sisteminin tozundan dışarıya çıkamaz hale geldik. Gelinlerimiz, kızlarımız balkonlara çamaşır asamıyor. Balkonlarımız her gün toz içinde. Evimizin balkonuna çıkamıyoruz. Evimizin penceresini dahi açamıyoruz." dedi.

Şahin, kömür ocağında yaklaşık altı ay önce kurulan kömür eleme sisteminde bulunması gereken sulama sisteminin çalışmadığını iddia ederek, "Eleme sisteminde sulama sistemi çalışmıyor. Bundan dolayı kömürden ayrılan toz mahalleye dağılıyor. Bu durumu Cimer'e şikayet ettik. Sonuç alamadık. Belediyeye söyledik. Yetkililer derdimize çare olmadı. Bizlerin sağlığı bu kadar önemsiz mi ? Koronadan değil, kömür tozundan öleceğiz." diye konuştu.

Aynı işletmenin geceleri dinamit atmasına da tepki gösteren Şahin şunları kaydetti:

"Geceleri evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Atılan dinamitler evlerimizi çatlatmaya başladı. Birgün evimizi başımıza yıkacak." 

Bir başka mahalle sakini Mustafa Gündüz ise, "Mahallemizde bulunan parkta çocuklarımız oynayamıyor. Her gün kömür tozu içerisinde yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Valimiz, belediye başkanımız, kendilerini bizim yerimize koysunlar. Sağlığımız söz konusu iken bu duruma kayıtsız kalmamalarını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.