OTUZ DÖRT YILLIK SIR PERDESİ ARALANACAK MI?

GÜNDEM 26.04.2022 - 09:59, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

OTUZ DÖRT YILLIK SIR PERDESİ ARALANACAK MI?

17 Haziran 1988 yılında 3 yaşında iken kaybolan Ahmet Biçer’in dosyası yeniden açıldı. Sorgun Cumhuriyet Savcılığı kayıp Ahmet’in dosyasını yeniden derinlemesine araştırmaya başladı.
              17 Haziran 1988 yılında 3 yaşında iken kaybolan Ahmet Biçer’in dosyası yeniden açıldı. Sorgun Cumhuriyet Savcılığı kayıp Ahmet’in dosyasını yeniden derinlemesine araştırmaya başladı.               O yıllarda Sorgun ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde ikamet eden Yasemin ve Murat Biçer çifti otuz dört yıldır büyük bir acı yaşıyor. Bugüne kadar çalmadık kapı bırakmayan çift evlatlarını bulmak için Star TV’de yayımlanan "Serap Pakyüz ile Gerçeğin Peşinde"  programına katılarak bitmeyen acılarını dile getirdi ve evlatlarının bulunmasını istediler.                Sorgun’da define bulduğu iddia edilen bazı kişilerin tartıştığı programda define arama esnasında insan kemikleri bulunduğu da iddia edilince anne Yasemin Biçer Star TV’deki programa katılarak, bu kemiklerin çocuğunun olabileceğini iddia etti. Bu iddia üzerine çocukla ilgili başka iddialar da gündeme geldi. Anne Nuber ve kızı Zülfiye Güven’in söyledikleri ile olay başka bir boyut kazandı. O yıllarda 11 yaşında olan ve ilkokul 4. Sınıfta okuyan Zülfiye Güven “Küçük Ahmet’in kaybolmadığını, kaybolduğu yıl ilçede kanalizasyon çalışmaları olduğunu, çocuğun kaybolduğu günlerde çok yağmur yağdığını, çocuğun komşularının kazdırdığı tuvalet kuyusuna düştüğü, kuyunun kapatıldığını, bütün bunları da anne ve babasından duyduğunu" iddia etti.Anne Nuber Öcalan'da kızının anlattıklarına benzer şeyler söyleyince “Küçük Ahmet’in kaybolmadığı, acaba kazılan kuyuya mı düştüğü şüphesiyle” soruşturma derinleştirildi.                Anne Yasemin Biçer “ Ben çocuğumun bulunmasını istiyorum. Ölü veya diri. Eğer iddialar doğru, çocuğum kuyuya düştü, üzeri kapatıldı ise düştüğü yerin kazılmasını istiyorum. Hiç olmazsa çocuğumun kemikleri bulunur. Bir mezarı olur. Umudum kesilir. Yetkililerden 34 yıllık sır perdesini kaldırmalarını, bu olayın aydınlatılmasını talep ediyorum.” dedi. Kayıp Ahmet ile ilgili hafta içerisinde ne gibi gelişmeler olacak, ailesi, yakınları ve Sorgun kamuoyu merakla bekliyor. (Alparslan Gazi Doğan)
17 Haziran 1988 yılında 3 yaşında iken kaybolan Ahmet Biçer’in dosyası yeniden açıldı. Sorgun Cumhuriyet Savcılığı kayıp Ahmet’in dosyasını yeniden derinlemesine araştırmaya başladı.

              17 Haziran 1988 yılında 3 yaşında iken kaybolan Ahmet Biçer’in dosyası yeniden açıldı. Sorgun Cumhuriyet Savcılığı kayıp Ahmet’in dosyasını yeniden derinlemesine araştırmaya başladı.
              O yıllarda Sorgun ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde ikamet eden Yasemin ve Murat Biçer çifti otuz dört yıldır büyük bir acı yaşıyor. Bugüne kadar çalmadık kapı bırakmayan çift evlatlarını bulmak için Star TV’de yayımlanan "Serap Pakyüz ile Gerçeğin Peşinde"  programına katılarak bitmeyen acılarını dile getirdi ve evlatlarının bulunmasını istediler. 
              Sorgun’da define bulduğu iddia edilen bazı kişilerin tartıştığı programda define arama esnasında insan kemikleri bulunduğu da iddia edilince anne Yasemin Biçer Star TV’deki programa katılarak, bu kemiklerin çocuğunun olabileceğini iddia etti. Bu iddia üzerine çocukla ilgili başka iddialar da gündeme geldi. Anne Nuber ve kızı Zülfiye Güven’in söyledikleri ile olay başka bir boyut kazandı. O yıllarda 11 yaşında olan ve ilkokul 4. Sınıfta okuyan Zülfiye Güven “Küçük Ahmet’in kaybolmadığını, kaybolduğu yıl ilçede kanalizasyon çalışmaları olduğunu, çocuğun kaybolduğu günlerde çok yağmur yağdığını, çocuğun komşularının kazdırdığı tuvalet kuyusuna düştüğü, kuyunun kapatıldığını, bütün bunları da anne ve babasından duyduğunu" iddia etti.Anne Nuber Öcalan'da kızının anlattıklarına benzer şeyler söyleyince “Küçük Ahmet’in kaybolmadığı, acaba kazılan kuyuya mı düştüğü şüphesiyle” soruşturma derinleştirildi. 
              Anne Yasemin Biçer “ Ben çocuğumun bulunmasını istiyorum. Ölü veya diri. Eğer iddialar doğru, çocuğum kuyuya düştü, üzeri kapatıldı ise düştüğü yerin kazılmasını istiyorum. Hiç olmazsa çocuğumun kemikleri bulunur. Bir mezarı olur. Umudum kesilir. Yetkililerden 34 yıllık sır perdesini kaldırmalarını, bu olayın aydınlatılmasını talep ediyorum.” dedi.
Kayıp Ahmet ile ilgili hafta içerisinde ne gibi gelişmeler olacak, ailesi, yakınları ve Sorgun kamuoyu merakla bekliyor.
(Alparslan Gazi Doğan)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.