TAPUDA 65 YAŞINI GEÇEN HERKESTEN RAPOR İSTENMİYOR

SORGUN 19.01.2021 - 09:39, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

TAPUDA 65 YAŞINI GEÇEN HERKESTEN RAPOR İSTENMİYOR

65 yaş ve üzeri vatandaşların tapu müdürlüğünde işlem yaptırmaları halinde sağlık raporu alma zorunlulukları yok.
65 yaş ve üzeri vatandaşların tapu müdürlüğünde işlem yaptırmaları halinde sağlık raporu alma zorunlulukları yok. Tapuya başvuran 65 yaş ve üzeri kişilerin sağlık raporu alma zorunluluğu artık yok. Buna göre 65 yaşını dolduran yurttaşlar, tapudaki iş ve işlemlerini sağlık raporu zorunluluğu olmadan da yapabilecek. Saraykent İlçesi Tapu Müdürü Özdemir Kılınç “65 yaş ve üzeri vatandaşların tapu müdürlüğünde işlem yaptırmaları halinde sağlık raporu alma zorunluluklarının olmadığını” belirtti. Kılınç “Tapuda işlem yaptıran tarafların isterler ise kendilerinin de sağlık raporu alabileceklerini” vurgulayarak “ Ancak yaş durumuna bakılmaksızın davranışları ile, konuşması ve sorulara verilen cevaplardan kişinin tasarruf ehliyetinin olup olmadığı hususunda tapu çalışanlarınca tereddüt oluşması halinde sağlık raporu istenir. Kişinin yaşının önemi yoktur. 25 yaşında bir kişi için veya 70 yaşında bir kişi içinde sağlık raporu istenir. “ dedi. Kılınç bu konuda şu açıklamayı yaptı:” İşlem yaptıran taraflar isterler ise kendileri de sağlık raporu alabilirler. Kişi yapmış olduğu işlem için mirasçıları veya taraflardan biri daha sonra bu kişi yaşlıydı, sağlığı yerinde değildi gibi nedenler ile dava açıp işlemi bozdurabilirler gibi kaygı taşıyorlar ise işlem yapıldığı gün kendi talepleri ile sağlık raporu alabilirler. Sağlık rapor devlet hastanesinden veya özel hastaneden veya aile hekimlerinden alınabilir. Bu kurumlar isterlerse heyet raporuna yönlendirebilirler.”
65 yaş ve üzeri vatandaşların tapu müdürlüğünde işlem yaptırmaları halinde sağlık raporu alma zorunlulukları yok.

65 yaş ve üzeri vatandaşların tapu müdürlüğünde işlem yaptırmaları halinde sağlık raporu alma zorunlulukları yok.

Tapuya başvuran 65 yaş ve üzeri kişilerin sağlık raporu alma zorunluluğu artık yok. Buna göre 65 yaşını dolduran yurttaşlar, tapudaki iş ve işlemlerini sağlık raporu zorunluluğu olmadan da yapabilecek.

Saraykent İlçesi Tapu Müdürü Özdemir Kılınç “65 yaş ve üzeri vatandaşların tapu müdürlüğünde işlem yaptırmaları halinde sağlık raporu alma zorunluluklarının olmadığını” belirtti.

Kılınç “Tapuda işlem yaptıran tarafların isterler ise kendilerinin de sağlık raporu alabileceklerini” vurgulayarak “ Ancak yaş durumuna bakılmaksızın davranışları ile, konuşması ve sorulara verilen cevaplardan kişinin tasarruf ehliyetinin olup olmadığı hususunda tapu çalışanlarınca tereddüt oluşması halinde sağlık raporu istenir. Kişinin yaşının önemi yoktur. 25 yaşında bir kişi için veya 70 yaşında bir kişi içinde sağlık raporu istenir. “ dedi.

Kılınç bu konuda şu açıklamayı yaptı:” İşlem yaptıran taraflar isterler ise kendileri de sağlık raporu alabilirler. Kişi yapmış olduğu işlem için mirasçıları veya taraflardan biri daha sonra bu kişi yaşlıydı, sağlığı yerinde değildi gibi nedenler ile dava açıp işlemi bozdurabilirler gibi kaygı taşıyorlar ise işlem yapıldığı gün kendi talepleri ile sağlık raporu alabilirler. Sağlık rapor devlet hastanesinden veya özel hastaneden veya aile hekimlerinden alınabilir. Bu kurumlar isterlerse heyet raporuna yönlendirebilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.