Yozgat Bozok Üniversitesi'nde sergi açıldı

GÜNDEM 11.05.2022 - 21:28, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde sergi açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı sergi açılışı yapıldı.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı sergi açılışı yapıldı. Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı sergi açılışı yapıldı. Yozgat tarihine ışık tutan sergide Osmanlı arşivindeki Yozgat’a dair belgeler, gazete kupürleri ve Türk İslam eserlerinin fotoğraflarına yer verildi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkez’inde Kariyer Günleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ve Sanat Tarihi Bölümleri tarafından düzenlenen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, fakülte dekanları, akademik- idari personel ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Yozgat'ın tarihinin belgeler ışığında aydınlanmasına vesile olduğunuz ve bu konuya böylesine güzel bir sergi ile katkıda bulunduğunuz için Sayın Dekanımıza ve her bir hocamıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sergideki belgeler, Yozgat'ın Osmanlı dönemi tarihinin daha iyi aydınlanması ve açığa çıkartılması ve ilimizde bulunan Türk İslam eserlerinin tanıtılması hususunda teşvik edici bir fonksiyon ifa edecektir. Ayrıca Yozgat Bozok Üniversitesi’nin şehirle buluşmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu serginin Yozgat Cumhuriyet meydanında da sergilenerek halkımızın Yozgat’ın tarihi zenginlikleri konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Sergide katkısı olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.  
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı sergi açılışı yapıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı sergi açılışı yapıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı sergi açılışı yapıldı. Yozgat tarihine ışık tutan sergide Osmanlı arşivindeki Yozgat’a dair belgeler, gazete kupürleri ve Türk İslam eserlerinin fotoğraflarına yer verildi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkez’inde Kariyer Günleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ve Sanat Tarihi Bölümleri tarafından düzenlenen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, fakülte dekanları, akademik- idari personel ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Yozgat'ın tarihinin belgeler ışığında aydınlanmasına vesile olduğunuz ve bu konuya böylesine güzel bir sergi ile katkıda bulunduğunuz için Sayın Dekanımıza ve her bir hocamıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sergideki belgeler, Yozgat'ın Osmanlı dönemi tarihinin daha iyi aydınlanması ve açığa çıkartılması ve ilimizde bulunan Türk İslam eserlerinin tanıtılması hususunda teşvik edici bir fonksiyon ifa edecektir. Ayrıca Yozgat Bozok Üniversitesi’nin şehirle buluşmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu serginin Yozgat Cumhuriyet meydanında da sergilenerek halkımızın Yozgat’ın tarihi zenginlikleri konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Sergide katkısı olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.