Eroğlu’nun “Korona atışmaları” çıktı

Aforizma ustası Eğitimci-Yazar hemşehrimiz İbrahim Eroğlu’nun 14.  kitabı ‘Korona Atışmaları çıktı,

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesi doğumlu olan Yazar İbrahim Eroğlu yaşanan pandemi dolayısıyla duygu ve düşüncelerini, halkın anlamak veyahut anlamakta zorlandığı şeyleri kısa ve özlü olarak yorumlayarak  “Korona Atıştırmaları” adli kitabında topladı.

Klaros Yayınları’ndan çıkan itapta Koronayı mizahi olarak anlatan Eroğlu ”Mikrop en çok paradan bulaşıyormuş, para yiyenler düşünsün. Koronaya  yakalanan buzağılar ölüyormuş. Öküzlerin cezasını bu kez de buzağılar çekiyor” gibi çok sayıda mizahi yorumlara kitapta yer vermiş.

Çok ilginç yaklaşımların yer aldığı kitapla ilgili Veli Bayrak, şu açıklamaları yapıyor:

“Aforizmalar genel olarak bilinen söz ve atasözlerini çağın gereklerine göre değiştirmek’ olarak yapılır ama bu kimin yazdığına göre değişiklik gösterir. Söz konusu yazar İbrahim Eroğlu ise aforizma, bilinenden başka bir şeydir. Örneğin siyasi gücü elinde bulundurduktan sonra haksız kazançla suçlanıp bir anda ‘Gemiciklerle’ anılanlar için sık sık aforizmaların yayımlandığı Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu’nun köşesinde şöyle bir aforizması yayımlanmıştır İbrahim Eroğlu’nun:  ‘Nuh’ un gemisine müşteriyim. İmza: Kaptancık”

BRAHİM EROĞLU KİM

Yazar: İbrahim Eroğlu: 1963 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesi Bahadın beldesinde doğdu. İbrahim Eroğlu. 1980 yılından beri Hollanda’da yaşıyor. Rotterdam Yüksek Okulu, Eğitim Bilimleri Fakültesi Türkçe Bölümü’nü bitirdi. Lahey’de bir ilköğretim okulunda on yıl anadili ve kültürü öğretmeni olarak çalıştı. Şiir ve yazıları yurtiçi ve yurtdışında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı. Hollanda da; biri uluslararası iki şiir yarışmasında, Türkiye’de de; Aykırısanat Dergisi Şiir Özel ödülü ve Bartın Kitap Fuarı Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nda 2. ve 3.'lük ödüllerini kazandı. Ufkunda Ceylanları Kovalanmış Kırların Tedirginliği adlı şiir dosyasıyla Cigerxwin’in yüzüncü doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dikkate değer görüldü. Edebiyatçılar Derneği üyesidir (Haber-Alparslan Gazi Doğan)