Hastanın böbreğinden 100’e yakın taş çıkarıldı
Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve Op. Dr. Arif Bedirhan Bayraktar tarafından kapalı yöntemle tek delikten girilerek gerçekleştirilen operasyonda, böbrekteki taşların tamamı temizlendi. Ameliyat sonrası serviste müşahede altında tutulan Evran’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Hastayı odasında ziyaret eden doktorlar, son tetkiklerin ardından taburcu edilebileceğini ifade etti. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Kocamanoğlu, ülkemizde böbrek taşı görülme oranlarının oldukça yüksek olduğunu vurguladı.
Kocamanoğlu, “Hastamız sağ yan ağrısı şikayeti ile başvurdu. İncelemelerimizde sağ böbreği tamamen dolduran taşlar tespit ettik. Tek delikten girerek neredeyse tamamını temizledik. Ülkemizde 10 kişiden biri böbrek taşından muzdarip. Bu nedenle günlük en az 2,5 litre sıvı tüketilmesini, özellikle su içilmesini, düzenli spor yapılmasını ve tuz kısıtlamasını öneriyoruz. Cerrahi tedavinin yanında yaşam tarzı değişiklikleri de çok önemli.”
Ameliyat sonrası memnuniyetini dile getiren Serhat Evran ise, “Fatih hocam ve Arif hocamdan Allah razı olsun. Çok başarılı bir operasyonla sağlığıma kavuştum. Böbreğimden 100’e yakın taş çıkarıldı. Şu an çok iyiyim.” dedi.