NEVZAT MURAT’IN “MATURUDİLİK” ADLI KİTABI YAYINLANDI

Yozgatlı Yazar Nevzat Murat’ın yazdığı “MATURİDİLİK/Türk İslam İnanç Esasları” adlı kitabı yayınlandı. “Geçmişten günümüze Arap ve İran kaynaklı mezhep, tarikat ve cemaatlerin Hanefi-Maturidiitikad mezhebine, yanı Türk Müslümanlık anlayışına, ülkemiz ve milletimizin toplumsal yaşam kültürüne etkilerini” araştırarak ortaya koyan yazar 122 sayfalık kitaptaTürk-İslam inanç esaslarını özetlemiş.

Kimlik Yayınları’ndan çıkan kitabın yazarı 90 görme engelli. Yazar kitabın önsüzünde yazma sürecini “ Uzun zaman sürecinde kafamda tasarladığım bu kitabı 90’ın üzerine çıkan görme engelime rağmen Allah’a şükürler olsun ki tamamlamayı başardım” diye anlatır.

Yazar kitabın 100. Sayfasında; ülkemizde Arap kültürünü egemen kılmak isteyenlerin olduğunu vurgulayarak şu görüşleri ifade eder: “Arapça’nın Allah dili, kutsal dil, cennet dili olduğu gibi anlayışlar yanlıştır, kasıtlıdır. Bu; mantıken dinen, ilmen ve adaleten doğru değildir. Bu fikri öne sürenler Türk kültürünü yok etmek, Arap kültürünü egemen kılmak için mücadele veren ve bizim Araplaşmamızı isteyenlerdir”

 Yazar Nevzat Murat; aslen Şefaatli ilçesi/Karakaya Köyü doğumlu. (1953) Merhum Şair Necip Murat’ın oğludur. Emekli memur olup, Kayseri’de ikamet etmektedir. Yazar Nevzat Murat ile 0532 670 0824 numaralı telefondan irtibat kurulabilir.