Yozgat'ta İller ve Destinasyonlar tanıtım çalışması

Yozgat'ta İller ve Destinasyon-lar tanıtım çalışması toplantısı yapıldı.
Yozgat, tarih öncesinden gü-nümüze kadar yerleşim yeri ol-masına, birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmasın karşın, turizm sektöründen yeterli payı alabilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, yapılacak çalışma-ların yol haritası üzerinde durul-du.
Yozgat Kültür ve Turizm Mü-dürlüğü koordinasyonunda İller ve Destinasyonlar tanıtım ça-lışması toplantısında, ilin turizme yönelik mevcut durumu ele alındı, antik kent kalıntıları ile turizme yönelik alanlarda cazibe merkezlerinin oluşturulup, konak-lama ve benzeri eksikliklerin gi-derilmesi noktasında yapılabile-cek çalışmalarla ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu. 
Yozgat Valisi Ziya Polat baş-kanlığında gerçekleştirilen top-lantıya, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TAG) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fis-unoğlu, ajansın çalışmaları, Yoz-gat'ın tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması, kente turist çekilmesi kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgi verdi. 
Katılımcıların görüş ve öneri-leri alan Yozgat Valisi Ziya Polat, yapılan bu tür toplantıların ve çalıştayların önemli olduğunu ancak bunun sahaya yansıtıl-ması gerektiğini söyledi.  
Polat, ellerinde bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalıştay ev-rakı bulunduğunu da hatırlata-rak, ''Neler yapılması gerektiği konusunda yol haritaları çizilmiş ama artık sahaya inilmesi lazım. Turizm değerleri bakımından iyi durumdayız ama turizmden para getiren değerimiz çok az. Roma hamamı var, Kazankaya Kanyo-nu, Çamlık Milli Parkı'mız var ama yeterince turist çekemiyoruz. Çamlık Milli Parkı'nın değerini artırmamız lazım, burasını turizm değeri yapmamız lazım. İnsa-nımız turizmden para kazanırsa bu değerlere daha fazla salip çıkar'' dedi. 
Termal konusunda Sorgun ilçesinin iyi durumda olduğunu kaydeden Polat, "Sarıkaya, Bo-ğazlıyan, Yerköy ilçemizde de adımlar atılması lazım. Akdağ-madeni ormanlarımız var, bun-ları turizme kazandırmamız ge-rekiyor. Pandemi ile kamp turiz-minin önemi arttı, insanlar artık otelleri değil, kamp alanlarını istiyor. Buna göre altyapı oluş-turmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı. 
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de Yozgat'ın tarihi, turistik ve yemek konusunda zengin kaynakları olduğunu aktardı. 
Köse, ''Bütün ilçelerimizin ken-dine göre önemli turizm değer-leri var ve bu değerleri öne çıkar-mak için çaba sarf ediyor. Bu konuda Yozgat'ı bütün olarak görmek ve bütün değerlendi-rerek tanıtmak gerekir'' şeklinde konuştu.  Toplantıya Bozok Üni-versitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Kültür ve Turizm Mü-dürü Hüseyin Çiftçi, daire mü-dürleri, sivil toplum kuruluş tem-silcileri katıldı.  (HABER MERKEZİ)