Bahadın Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi üyelerinden Kaymakam Aydın’a ziyaret
Bahadın Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi üyelerinden Kaymakam Aydın’a ziyaret
Önceki dönem Bahadın belde belediye başkanı olarak görev yapan Yurtseven Bozdemir,
S.S Bahadın Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi Başkanı Sultan Şimşek ve beraberindeki üyeler Kaymakamımız İhsan Emre Aydın'ı makamında ziyaret etti.
Kooperatifte yürütülen çalışmalar ve kooperatifin genel durumu hakkında bilgi alan Kaymakamımız, kendilerine faaliyetlerinde kolaylıklar diledi.
Kooperatif Başkanı Sultan Şimşek ziyarette, 7 yıl önce dernek olarak kurulan kooperatifin ürettiği yöresel ürünlerle çevrede adını duyurduğunu söyledi.
Şimşek “Çeşitli eriştelerimiz var, havuçlu eriştemiz, sade kesme aşı deriz, yöresel ürünümüz, kapya biberli eriştemiz, sade eriştemiz var. Kesme boncuk mantımız, Kayseri mantı dediğimiz kıymalı mantımız var. Kavurga üretiyoruz, Kavurga bizim yöremizde kuruyemiş olarak tüketilir. Birçok reçel çeşidimiz var. Reçellerimizin meyveleri, belediyenin bahçesinden, kaysıları bağlardan topluyoruz. Madımağımız var, o da yöresel, bunun da üretimine başladık, çok talep var, istek var. Kuruttuğumuz kirazların saplarını değerlendirdik. Dağdan topladığımız dağ kekiği, organik. Talep çok olduğu için hemen her yere gönderiyoruz. Ankara'da da arkadaşlarımız var oraya da gönderiyoruz. Hepsi organik ürünler” dedi. (SEMA ÖZMEN)