Çekerek’te Hayat Boyu Değerlendirme Komisyonu toplandı

GÜNDEM 19.10.2021 - 10:02, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Çekerek’te Hayat Boyu Değerlendirme Komisyonu toplandı

Çekerek İlçe Hayat Boyu Değerlendirme Komisyonu Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel başkanlığında, Halk Eğitimi Planlama ve İş birliği Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Çekerek İlçe Hayat Boyu Değerlendirme Komisyonu Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel başkanlığında, Halk Eğitimi Planlama ve İş birliği Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülecek eğitim faaliyetlerin masaya yatırıldığı toplantıda ilgili kurum, kuruluş ve muhtarlıklarla iş birliği yapılarak ilçe merkezi ve köylerde talep edilen kursların açılması masaya yatırıldı. Seviye Tespit Sınavının yapılarak, talep olması halinde mezun durumundaki lise öğrencilerine yetiştirme ve destekleme kurslarının açılması da karar altına alındı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında kadınlara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi, ilçenin turizm merkezi olması yönünde kurs ve etkinliklerin planlanması istendi. İlçenin coğrafi konumu göz önünde bulundurularak, bu alanda ihtiyaç/talep olan kursların açılması, turizm ağırlıklı hediyelik eşya kursları planlanması, açılan kurslarda üretilen ürünlerin pazarlaması, satışıyla ilgili noktalar belirlenip, satış tezgahları oluşturulması, reklam, tanıtım, afiş ve levha çalışmalarının yapılarak, yörenin özekleri dikkate alınıp, yöre insanına, özellikle gelir getirecek kursların açılması uygun bulundu. Seracılık, balıkçılık, çilek yetiştiriciliği kursları planlanırken, okullarla iş birliği yapılarak Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri verilmesi, İngilizce kursu açılması, yetişkinlere yönelik olarak Afet Bilinci Eğitimi düzenlenmesi,   İŞKUR ile iş birliği yapılarak en az bir mesleki beceri kazandıran kurs açılması planlandı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak yöre insanına gelir getirici tarımsal alan ile ilgili çilek, peynir üreticiliği, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları da açılacağı kaydedildi. Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel, Halk Eğitim Merkezinin faal olarak katma değer sağlayıcı kursların açılmasına özen göstermesini istedi, ilçede ihtiyaç bulunan usta öğreticilerin diğer ilçelerle iş birliği yapılarak bilgi ve birikimlerinden yararlanması gerektiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)
Çekerek İlçe Hayat Boyu Değerlendirme Komisyonu Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel başkanlığında, Halk Eğitimi Planlama ve İş birliği Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Çekerek İlçe Hayat Boyu Değerlendirme Komisyonu Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel başkanlığında, Halk Eğitimi Planlama ve İş birliği Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülecek eğitim faaliyetlerin masaya yatırıldığı toplantıda ilgili kurum, kuruluş ve muhtarlıklarla iş birliği yapılarak ilçe merkezi ve köylerde talep edilen kursların açılması masaya yatırıldı.

Seviye Tespit Sınavının yapılarak, talep olması halinde mezun durumundaki lise öğrencilerine yetiştirme ve destekleme kurslarının açılması da karar altına alındı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında kadınlara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi, ilçenin turizm merkezi olması yönünde kurs ve etkinliklerin planlanması istendi.

İlçenin coğrafi konumu göz önünde bulundurularak, bu alanda ihtiyaç/talep olan kursların açılması, turizm ağırlıklı hediyelik eşya kursları planlanması, açılan kurslarda üretilen ürünlerin pazarlaması, satışıyla ilgili noktalar belirlenip, satış tezgahları oluşturulması, reklam, tanıtım, afiş ve levha çalışmalarının yapılarak, yörenin özekleri dikkate alınıp, yöre insanına, özellikle gelir getirecek kursların açılması uygun bulundu.

Seracılık, balıkçılık, çilek yetiştiriciliği kursları planlanırken, okullarla iş birliği yapılarak Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri verilmesi, İngilizce kursu açılması, yetişkinlere yönelik olarak Afet Bilinci Eğitimi düzenlenmesi,   İŞKUR ile iş birliği yapılarak en az bir mesleki beceri kazandıran kurs açılması planlandı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak yöre insanına gelir getirici tarımsal alan ile ilgili çilek, peynir üreticiliği, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları da açılacağı kaydedildi. Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel, Halk Eğitim Merkezinin faal olarak katma değer sağlayıcı kursların açılmasına özen göstermesini istedi, ilçede ihtiyaç bulunan usta öğreticilerin diğer ilçelerle iş birliği yapılarak bilgi ve birikimlerinden yararlanması gerektiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.