Dostluklar sanal oldu

GÜNDEM 27.04.2022 - 17:44, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Dostluklar sanal oldu

Artık yüz yüze görüşmeler yerine yalnızlığımızı gidermek amaçlı sosyal paylaşım sitelerini kullanırken daha da yalnızlaştığımızın farkına ne zaman varacağız.
          Artık yüz yüze görüşmeler yerine yalnızlığımızı gidermek amaçlı sosyal paylaşım sitelerini kullanırken daha da yalnızlaştığımızın farkına ne zaman varacağız.            Yazar ve iş insanı hemşehrimiz Esma Arslan “Dünyada bilimsel ve teknolojik gelişmelere karşın, insaniyet ölçeğinde herhangi bir gelişmenin, büyümenin olmadığını insan ilişkilerinin gerileyerek sanallaştığını, yozlaştığını” söyledi. “Fazla emek sarf etmeden, yerimizden dahi kalkmadan kurduğumuz insan ilişkilerinin bir değeri olmadığını” vurgulayan Arslan “Pandemi dönemi de insanların yalnızlaşmasına, sanal dostluklara zemin hazırladı.            Üzerimizdeki ölü toprağını atmanın zamanı gelmedi mi” dedi. Arslan, sanallaşma konusundaki görüşlerini şöyle açıkladı: “Gerçek hayatta bulamadıklarımızı emek sarf etmeden teknoloji kutularının içinde aramak ne büyük yanılgı! Bu sanallaşmada en kötüsü de insanların daha pervasız ve saygısızca hareket edebilmeleri… Karşı karşıya iken asla yapmayacağı şeyleri klavye başında o kadar rahat yapabiliyor ki! İnsanlardaki kin, nefret, çekememezlik ve hırs duygularının artışı, bunu da sanal ortamda pervasızca sergileyişi bizleri çok korkutuyor.           Arslan" Etrafımızda başkalarının mutsuzluğundan beslenen, bundan mutlu olan insanların olmasının çok korkunç olduğuna" dikkat çekerek açıklamasını şöyle tamamladı: " Kirli sohbetlere, polemiklere, seviyesiz tartışmalara kocaman bir çizgi çekmeli ve herkes kendisine yakışanı yapmalı.” (Haber Merkezi)
Artık yüz yüze görüşmeler yerine yalnızlığımızı gidermek amaçlı sosyal paylaşım sitelerini kullanırken daha da yalnızlaştığımızın farkına ne zaman varacağız.

          Artık yüz yüze görüşmeler yerine yalnızlığımızı gidermek amaçlı sosyal paylaşım sitelerini kullanırken daha da yalnızlaştığımızın farkına ne zaman varacağız.

           Yazar ve iş insanı hemşehrimiz Esma Arslan “Dünyada bilimsel ve teknolojik gelişmelere karşın, insaniyet ölçeğinde herhangi bir gelişmenin, büyümenin olmadığını insan ilişkilerinin gerileyerek sanallaştığını, yozlaştığını” söyledi. “Fazla emek sarf etmeden, yerimizden dahi kalkmadan kurduğumuz insan ilişkilerinin bir değeri olmadığını” vurgulayan Arslan “Pandemi dönemi de insanların yalnızlaşmasına, sanal dostluklara zemin hazırladı.

           Üzerimizdeki ölü toprağını atmanın zamanı gelmedi mi” dedi. Arslan, sanallaşma konusundaki görüşlerini şöyle açıkladı: “Gerçek hayatta bulamadıklarımızı emek sarf etmeden teknoloji kutularının içinde aramak ne büyük yanılgı! Bu sanallaşmada en kötüsü de insanların daha pervasız ve saygısızca hareket edebilmeleri… Karşı karşıya iken asla yapmayacağı şeyleri klavye başında o kadar rahat yapabiliyor ki! İnsanlardaki kin, nefret, çekememezlik ve hırs duygularının artışı, bunu da sanal ortamda pervasızca sergileyişi bizleri çok korkutuyor.

          Arslan" Etrafımızda başkalarının mutsuzluğundan beslenen, bundan mutlu olan insanların olmasının çok korkunç olduğuna" dikkat çekerek açıklamasını şöyle tamamladı: " Kirli sohbetlere, polemiklere, seviyesiz tartışmalara kocaman bir çizgi çekmeli ve herkes kendisine yakışanı yapmalı.”
(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.