Gülşehri’nde “Köyde okuma etkinlikleri” Düzenlendi

GÜNDEM 25.04.2022 - 18:14, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Gülşehri’nde “Köyde okuma etkinlikleri” Düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği “Köyde Okuma Etkinlikleri” programının 34’üncü ve 35’incisi, Sorgun’un Gülşehri Keser Şehit Mehmet Ünal İmam Hatip Ortaokulu ve Çötelli Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği “Köyde Okuma Etkinlikleri” programının 34’üncü ve 35’incisi,  Sorgun’un Gülşehri Keser Şehit Mehmet Ünal İmam Hatip Ortaokulu ve Çötelli Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.Etkinlik boyunca "Keser'den de Ali Kuşçu çıkabilir" ve "Çötelli'den de Fuat Sezgin çıkabilir" metaforik başlıkları yanı sıra "Ben de yaparım" başlığı etrafından öğrencilerle söyleşiler yapan akademisyenler, "Okulda ve Çevrede Proje Yapmak" başlığı altında öğretmenler ile de bilgi ve birikimleri ışığında düşüncelerini paylaştılar. Etkinlik kapsamında Keser Köyü’ndeki ilkokul öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, onlarla neşeli bir iletişim kurarak çevreden yetişen ağaç ve bitkilerden sohbet açarak, yeni şeyler öğrenmenin ve farklı yerler görmenin önemine dönük bilgiler paylaştı. Ortaokul öğrencileriyle de bilim okuryazarlığı ve teknoloji okuryazarlığı yönünde farkındalık oluşturarak öncü bilim insanlarından örnekler veren Böyükata, öğrencilerin sorularına cevap verdi. Öğrencilerin eğlenceli buldukları söyleşilerde molekül patlaması gibi temel bilimlerden meslek seçimine varıncaya kadar farklı konularda ilginç sorular sordukları gözlendi. Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer ise ortaokul öğrencileriyle yaptığı söyleşilerde yeni teknolojik gelişmeleri, yapay zeka teknolojilerini anlattı. ÇÖTELLİ KÖYÜ’NDEKİ ÖĞRENCİLER HEYECAN İÇİNDEYDİ Akademisyenlerin ziyaretleri, Çötelli Köyü’ndeki öğrencileri hem heyecanlandırdı hem de mutlu etti. Böyükata, öncü bilim insanlarından örnekler vererek bu okullarda eğitim gören çocukların arasından insanlık için faydalı çalışmalar yapacak öncü kişilerin çıkabileceğini anlattı. Çınarer’in güncel hayattan ve teknolojik gelişmelerden örnekler verip neler yapabilecekleri konusunda öğrencileri konuşturması zihin açıcı nitelikteydi ve onları düşünmeye sevk etti. Yapay zekayla patates toplama makinesi, akıllı mandıra sistemleri, akıllı perde, hastalık tespiti yapan saat gibi birçok farklı proje fikrinin yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinden gelmesi aslında onların ne kadar teknolojiyle iç içe olduklarının göstergesi olarak değerlendirildi.              HEDİYE KİTAPLAR VERİLDİ Öğrencilere dağıtılmak ve okulda değerlendirilmek üzere gittikleri yerlere hediye kitaplardan da götürmeye çalışan akademisyenler; Türk Eczacıları Birliği'nin Gürbüz Eczanede yayını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yayınları, Kayseri Bilim Merkezi'nin Günlük Hayatımızda Bilim yayını ve kitaplardan oluşan hediyeleri de teslim ettiler.  “KÖY KOLEJİ” DE ANLATILDI Köy okullarının avantajlı yanlarından ve yeni öğretmen profilinden hareketle “Köy Koleji” düşüncesini gittiği okullarda paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğretmenlere proje tabanlı çalışmaların, STEM uygulamaları ve okulun bulunduğu çevrede gelişime destek açısından önemini izah etti. ( Halit Yılmaz )
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği “Köyde Okuma Etkinlikleri” programının 34’üncü ve 35’incisi, Sorgun’un Gülşehri Keser Şehit Mehmet Ünal İmam Hatip Ortaokulu ve Çötelli Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği “Köyde Okuma Etkinlikleri” programının 34’üncü ve 35’incisi,  Sorgun’un Gülşehri Keser Şehit Mehmet Ünal İmam Hatip Ortaokulu ve Çötelli Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.Etkinlik boyunca "Keser'den de Ali Kuşçu çıkabilir" ve "Çötelli'den de Fuat Sezgin çıkabilir" metaforik başlıkları yanı sıra "Ben de yaparım" başlığı etrafından öğrencilerle söyleşiler yapan akademisyenler, "Okulda ve Çevrede Proje Yapmak" başlığı altında öğretmenler ile de bilgi ve birikimleri ışığında düşüncelerini paylaştılar. Etkinlik kapsamında Keser Köyü’ndeki ilkokul öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, onlarla neşeli bir iletişim kurarak çevreden yetişen ağaç ve bitkilerden sohbet açarak, yeni şeyler öğrenmenin ve farklı yerler görmenin önemine dönük bilgiler paylaştı. Ortaokul öğrencileriyle de bilim okuryazarlığı ve teknoloji okuryazarlığı yönünde farkındalık oluşturarak öncü bilim insanlarından örnekler veren Böyükata, öğrencilerin sorularına cevap verdi. Öğrencilerin eğlenceli buldukları söyleşilerde molekül patlaması gibi temel bilimlerden meslek seçimine varıncaya kadar farklı konularda ilginç sorular sordukları gözlendi. Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer ise ortaokul öğrencileriyle yaptığı söyleşilerde yeni teknolojik gelişmeleri, yapay zeka teknolojilerini anlattı. ÇÖTELLİ KÖYÜ’NDEKİ ÖĞRENCİLER HEYECAN İÇİNDEYDİ
Akademisyenlerin ziyaretleri, Çötelli Köyü’ndeki öğrencileri hem heyecanlandırdı hem de mutlu etti. Böyükata, öncü bilim insanlarından örnekler vererek bu okullarda eğitim gören çocukların arasından insanlık için faydalı çalışmalar yapacak öncü kişilerin çıkabileceğini anlattı. Çınarer’in güncel hayattan ve teknolojik gelişmelerden örnekler verip neler yapabilecekleri konusunda öğrencileri konuşturması zihin açıcı nitelikteydi ve onları düşünmeye sevk etti. Yapay zekayla patates toplama makinesi, akıllı mandıra sistemleri, akıllı perde, hastalık tespiti yapan saat gibi birçok farklı proje fikrinin yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinden gelmesi aslında onların ne kadar teknolojiyle iç içe olduklarının göstergesi olarak değerlendirildi.        
     HEDİYE KİTAPLAR VERİLDİ
Öğrencilere dağıtılmak ve okulda değerlendirilmek üzere gittikleri yerlere hediye kitaplardan da götürmeye çalışan akademisyenler; Türk Eczacıları Birliği'nin Gürbüz Eczanede yayını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yayınları, Kayseri Bilim Merkezi'nin Günlük Hayatımızda Bilim yayını ve kitaplardan oluşan hediyeleri de teslim ettiler.
 “KÖY KOLEJİ” DE ANLATILDI
Köy okullarının avantajlı yanlarından ve yeni öğretmen profilinden hareketle “Köy Koleji” düşüncesini gittiği okullarda paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğretmenlere proje tabanlı çalışmaların, STEM uygulamaları ve okulun bulunduğu çevrede gelişime destek açısından önemini izah etti.
( Halit Yılmaz )
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.