İcazet aldılar

GÜNDEM 30.11.2021 - 09:12, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

İcazet aldılar

Sorgun’da 20 bayan, 12 erkek olmak üzere toplam 32 hafız içen icazet töreni düzenlendi.
                 İcazet aldılar                 Sorgun’da 20 bayan, 12 erkek olmak üzere toplam 32 hafız içen icazet töreni düzenlendi.                 Programın ilki Cumartesi günü bayan hafızlar için Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlendi. Törene Sorgun İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Medet Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden ve vatandaşlar katıldı.                 Törende konuşan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden Hafizeleri yetiştiren hocalara ve ailelerine  teşekkür ederek, insanların en hayırlısının Kur'an-ı öğrenen ve öğretenler olduğunu belirtti. Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış da yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin önemine değindi. Kur'an-ı elimizden ve dilimizden düşürmememiz gerektiğini vurgulayan Kayış Sorgun’da üç adet hafızlık eğitimi veren Kur'an Kursu  bulunduğunu ifade ederek “Bu kurslarımızda 200'e yakın öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Eğitim gören öğrencilerimizden 32 öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız olma onuruna ermiş bulunmaktadır. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz için bu gün burada bir icazet programı düzenledik." dedi. 12 ERKEK HAFIZA BELGELERİ VERİLDİ                 Sorgun Salih Paşa Camiinde düzenlenen törene ise AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, AK Parti Sorgun İlçe Başkanı Mesut Kılıç, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur’un yanı sıra konuşmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, dün 20 bayan hafıza, bugün ise 12 erkek hafıza icazet töreni düzenlediklerini belirterek “Bugün bazı evlatlarımızın Kur'an hıfzını tamamlamasının merasimini yapmak üzere toplandık. Allah bu vesileyle gençlerimizin kalbinden ve yüreğinden Kuran'ın rahmetini eksik etmesin. İnsan yeryüzüne bir kez gelir. O bir kez geldiğinde hayatını değerli şeylerle geçirip bu hayattan gitmekte var, beyhude işlerle hayatını geçirip gitmekte var. Hayatın anlamlı olması Kuran ile tanışmaktır”dedi. Ardından programa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı 1.Hukuk Müşaviri Selami Açan, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr.Medet Coşkun, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğr. Görevlisi Hamdi Arslan, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 12 hafıza belgeleri verildi. Öğle namazının ardından ise törene katılan misafirlere yemek ikram edildi. (Halit YILMAZ)
Sorgun’da 20 bayan, 12 erkek olmak üzere toplam 32 hafız içen icazet töreni düzenlendi.

                 İcazet aldılar

                Sorgun’da 20 bayan, 12 erkek olmak üzere toplam 32 hafız içen icazet töreni düzenlendi.

                Programın ilki Cumartesi günü bayan hafızlar için Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlendi. Törene Sorgun İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Medet Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden ve vatandaşlar katıldı.

                Törende konuşan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden Hafizeleri yetiştiren hocalara ve ailelerine  teşekkür ederek, insanların en hayırlısının Kur'an-ı öğrenen ve öğretenler olduğunu belirtti. Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış da yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin önemine değindi. Kur'an-ı elimizden ve dilimizden düşürmememiz gerektiğini vurgulayan Kayış Sorgun’da üç adet hafızlık eğitimi veren Kur'an Kursu  bulunduğunu ifade ederek “Bu kurslarımızda 200'e yakın öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Eğitim gören öğrencilerimizden 32 öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız olma onuruna ermiş bulunmaktadır. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz için bu gün burada bir icazet programı düzenledik." dedi.

12 ERKEK HAFIZA BELGELERİ VERİLDİ

                Sorgun Salih Paşa Camiinde düzenlenen törene ise AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, AK Parti Sorgun İlçe Başkanı Mesut Kılıç, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur’un yanı sıra konuşmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, dün 20 bayan hafıza, bugün ise 12 erkek hafıza icazet töreni düzenlediklerini belirterek “Bugün bazı evlatlarımızın Kur'an hıfzını tamamlamasının merasimini yapmak üzere toplandık. Allah bu vesileyle gençlerimizin kalbinden ve yüreğinden Kuran'ın rahmetini eksik etmesin. İnsan yeryüzüne bir kez gelir. O bir kez geldiğinde hayatını değerli şeylerle geçirip bu hayattan gitmekte var, beyhude işlerle hayatını geçirip gitmekte var. Hayatın anlamlı olması Kuran ile tanışmaktır”dedi. Ardından programa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı 1.Hukuk Müşaviri Selami Açan, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr.Medet Coşkun, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğr. Görevlisi Hamdi Arslan, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 12 hafıza belgeleri verildi. Öğle namazının ardından ise törene katılan misafirlere yemek ikram edildi.

(Halit YILMAZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.