Rektör Karadağ kenevir hasat törenine katıldı

GÜNDEM 19.10.2021 - 10:08, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Rektör Karadağ kenevir hasat törenine katıldı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz Burdur ilinde 17 dekar alanda ekimi yapılan kenevirin hasat törenine katıldı.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz Burdur ilinde 17 dekar alanda ekimi yapılan kenevirin hasat törenine katıldı. Düzenlenen törende konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Eylül ayında resmi gazetede yayınlanan kenevir üretiminin yapılacağı 20 ilden birisi olan Burdur’da bugün  buraya izinli kenevirin resmi hasatını yapmak için geldik. Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan kenevir ilimizin önünü açacak ürünlerden birisidir. İlimize hayırlar getireceğini düşündüğümüz bu sektörün geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacağız. Yanlış bir algıdan dolayı Hint Keneviri gibi zararlı madde içerdiği düşünülen bu kenevir bitkisi endüstriyel bir üründür. Cumhurbaşkanımızın böylesine bir ortamda cesaretiyle kenevir ekimine izin vermesiyle birlikte bu sektöründe önünün açılacağını düşünüyorum" dedi. Orallar Grup Şirketinin düzenlemiş olduğu hasat törenine katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren  Rektör Karadağ, Bozok Üniversitesinin Kenevir Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yürütülen ve ihtisas alanı olan “Endüstriyel Kenevir”le ilgili kısa, orta ve uzun vadede yapılan çalışmalar ve projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.  Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaptığı açıklamada‘’Mucizevi bitki olarak anılan kenevirin ekim izninin olduğu 20 ilden biri olan Burdur'da, Orallar Grup Şirketi tarafından Gölhisar İlçesinde 17 dönüm arazide üretimi yapılan Kenevirin Hasat törenine katıldık. Hem hasadı takip ettik hem de çeşitli temaslarda bulunduk’’ ifadelerine yer verdi. Törene Burdur Valisi Ali Arslantaş, Orallar Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Oral, Rektörümüz  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör V. Prof.Dr. Hüseyin Dalgar ve ilçe yöneticileri katıldı. (HABER MERKEZİ)
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz Burdur ilinde 17 dekar alanda ekimi yapılan kenevirin hasat törenine katıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz Burdur ilinde 17 dekar alanda ekimi yapılan kenevirin hasat törenine katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Eylül ayında resmi gazetede yayınlanan kenevir üretiminin yapılacağı 20 ilden birisi olan Burdur’da bugün  buraya izinli kenevirin resmi hasatını yapmak için geldik. Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan kenevir ilimizin önünü açacak ürünlerden birisidir. İlimize hayırlar getireceğini düşündüğümüz bu sektörün geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacağız. Yanlış bir algıdan dolayı Hint Keneviri gibi zararlı madde içerdiği düşünülen bu kenevir bitkisi endüstriyel bir üründür. Cumhurbaşkanımızın böylesine bir ortamda cesaretiyle kenevir ekimine izin vermesiyle birlikte bu sektöründe önünün açılacağını düşünüyorum" dedi.

Orallar Grup Şirketinin düzenlemiş olduğu hasat törenine katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren  Rektör Karadağ, Bozok Üniversitesinin Kenevir Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yürütülen ve ihtisas alanı olan “Endüstriyel Kenevir”le ilgili kısa, orta ve uzun vadede yapılan çalışmalar ve projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 

Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaptığı açıklamada‘’Mucizevi bitki olarak anılan kenevirin ekim izninin olduğu 20 ilden biri olan Burdur'da, Orallar Grup Şirketi tarafından Gölhisar İlçesinde 17 dönüm arazide üretimi yapılan Kenevirin Hasat törenine katıldık. Hem hasadı takip ettik hem de çeşitli temaslarda bulunduk’’ ifadelerine yer verdi.

Törene Burdur Valisi Ali Arslantaş, Orallar Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Oral, Rektörümüz  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör V. Prof.Dr. Hüseyin Dalgar ve ilçe yöneticileri katıldı. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.