SEVENLERİ UĞURLADI

GÜNDEM 27.04.2022 - 17:45, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

SEVENLERİ UĞURLADI

Sorgun ilçesinde bir mezbahada çıkan kavgada, görevli veteriner hekim bıçaklanarak öldürüldü.Edinilen bilgiye göre, bir mezbahada veteriner hekim V.L. ile Y.B ve İ.B. kardeşler arasında tartışma çıktı. Aralarında husumet bulunduğu öğrenilen tarafların tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü.
 Sorgun ilçesinde bir mezbahada çıkan kavgada, görevli veteriner hekim bıçaklanarak öldürüldü.Edinilen bilgiye göre, bir mezbahada veteriner hekim V.L. ile Y.B ve İ.B. kardeşler arasında tartışma çıktı. Aralarında husumet bulunduğu öğrenilen tarafların tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Y.B., veteriner hekim V.L.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladı. Mezbahadakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Veteriner hekim V.L., sağlık ekiplerince kaldırıldığı Sorgun Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  ZANLILAR   TUTUKLANDI  Diğer yandan mezbahada çıkan bıçaklı kavgada görevli veteriner hekim Volkan Lale'nin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.Gözaltına alınan zanlılar Y.B. (24) İ.B. (32) kardeşler ile kavgada onlara yardım ettiği iddia edilen Y.T.'in (36) emniyetteki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılık sorgulamasından sonra çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.   Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu Volkan Lale'nin öldürülmesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamı dışında olduğu sürece bu tür olayların artarak devam edecektir." dedi.Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dün görev yaptığı mezbahada bıçaklanarak öldürülen veteriner hekim Volkan Lale'nin cenaze törenine katılan Eroğlu, tören sonrası Yozgat Veterinerler Odası'nda basın açıklaması yaptı. Eroğlu, bugün Türk veteriner hekimleri açısından acı bir güne uyanmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.Şiddetin devam etmesinden korktuklarını dile getiren Eroğlu, "Veteriner hekimlerin hayatlarının risk altında, önlem alınmadığı takdirde saldırılar hayatlara mal olacak. Sorgun’da yaşanan acı olay, bir cana mal oldu. Acımız büyük, söz bitti. Korkulan oldu.” dedi.Eroğlu, ölümlerin ne ilk ne de son olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:"Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamı dışında olduğu sürece bu tür olayların artarak devam edecektir. Sözler henüz bitmeden tedbir alınırsa canlar kaybedilmeyecektir. Bu konuda ağır yaptırımlar uygulanmadıkça şiddet şiddeti doğuracaktır. Herkesin sorumluluğunu bir kez daha haykırıyor, ilgili makamları sağlıkta şiddet kapsamı için göreve çağırıyoruz. Mezbahalarda ve gıda denetimi yapılan tüm hizmetlerde kolluk kuvveti görevlendirilmelidir. Ülkemizdeki tüm veteriner hekimler bu insanlık dışı olay karşısında infial halindedir.  Meslektaşımız Yozgat Veteriner Hekimleri Odası önceki başkanımız, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı’nın Yozgat temsilcisi Volkan Lale'ye Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, gözü yaşlı eşine, çocuklarına ve sevenlerine sabır ve metanet diliyoruz.” (Halit Yılmaz)
Sorgun ilçesinde bir mezbahada çıkan kavgada, görevli veteriner hekim bıçaklanarak öldürüldü.Edinilen bilgiye göre, bir mezbahada veteriner hekim V.L. ile Y.B ve İ.B. kardeşler arasında tartışma çıktı. Aralarında husumet bulunduğu öğrenilen tarafların tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü.

 Sorgun ilçesinde bir mezbahada çıkan kavgada, görevli veteriner hekim bıçaklanarak öldürüldü.Edinilen bilgiye göre, bir mezbahada veteriner hekim V.L. ile Y.B ve İ.B. kardeşler arasında tartışma çıktı. Aralarında husumet bulunduğu öğrenilen tarafların tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Y.B., veteriner hekim V.L.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladı. Mezbahadakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Veteriner hekim V.L., sağlık ekiplerince kaldırıldığı Sorgun Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 ZANLILAR  
TUTUKLANDI
 Diğer yandan mezbahada çıkan bıçaklı kavgada görevli veteriner hekim Volkan Lale'nin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.Gözaltına alınan zanlılar Y.B. (24) İ.B. (32) kardeşler ile kavgada onlara yardım ettiği iddia edilen Y.T.'in (36) emniyetteki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılık sorgulamasından sonra çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
  Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu Volkan Lale'nin öldürülmesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamı dışında olduğu sürece bu tür olayların artarak devam edecektir." dedi.Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dün görev yaptığı mezbahada bıçaklanarak öldürülen veteriner hekim Volkan Lale'nin cenaze törenine katılan Eroğlu, tören sonrası Yozgat Veterinerler Odası'nda basın açıklaması yaptı.
Eroğlu, bugün Türk veteriner hekimleri açısından acı bir güne uyanmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.Şiddetin devam etmesinden korktuklarını dile getiren Eroğlu, "Veteriner hekimlerin hayatlarının risk altında, önlem alınmadığı takdirde saldırılar hayatlara mal olacak. Sorgun’da yaşanan acı olay, bir cana mal oldu. Acımız büyük, söz bitti. Korkulan oldu.” dedi.Eroğlu, ölümlerin ne ilk ne de son olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:"Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamı dışında olduğu sürece bu tür olayların artarak devam edecektir. Sözler henüz bitmeden tedbir alınırsa canlar kaybedilmeyecektir. Bu konuda ağır yaptırımlar uygulanmadıkça şiddet şiddeti doğuracaktır. Herkesin sorumluluğunu bir kez daha haykırıyor, ilgili makamları sağlıkta şiddet kapsamı için göreve çağırıyoruz. Mezbahalarda ve gıda denetimi yapılan tüm hizmetlerde kolluk kuvveti görevlendirilmelidir. Ülkemizdeki tüm veteriner hekimler bu insanlık dışı olay karşısında infial halindedir. 
Meslektaşımız Yozgat Veteriner Hekimleri Odası önceki başkanımız, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı’nın Yozgat temsilcisi Volkan Lale'ye Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, gözü yaşlı eşine, çocuklarına ve sevenlerine sabır ve metanet diliyoruz.”
(Halit Yılmaz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.