YOZGAT’IN EN BÜYÜK GELİR KAYNAĞI TARIM

GÜNDEM 27.01.2022 - 10:08, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

YOZGAT’IN EN BÜYÜK GELİR KAYNAĞI TARIM

Sorgun’da Cumartesi günü başlayan kar yağışı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, bu yıl gerçekleştirilecek olan hasatta da rekolteyi yükseltmesi bekleniyor.
YOZGAT’IN EN BÜYÜK GELİR KAYNAĞI TARIM Sorgun’da Cumartesi günü başlayan kar yağışı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, bu yıl gerçekleştirilecek olan hasatta da rekolteyi yükseltmesi bekleniyor. Sorgun’da etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Cumartesi günü başlayan ve 60 santimetrenin üzerine çıkan kar kalınlığı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, karın altında kalan ekinlerden daha çok verim alınacağı ve karın ekinleri bütün olumsuzluklardan koruyacağı bildirildi. Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, son günlerde Yozgat’ı etkisi altına alan kar yağışının ekinlere yüzde 100 faydasının olduğunu söyledi. Kar ne kadar fazla yağarsa ekinlere o kadar çok faydasının olduğuna dikkat çeken Tuzlacık, ‘’Şuanda yağan bu kar arazideki ekine yorgan oldu. Bir insanın üzerine yorgan çekince nasıl üşümezse ekin de o kadar üşümez. Çok büyük faydası var. Arazi suyu çoğalır, tabandaki nem oranı artar, keşke bir 50 santim daha yağsa çok faydası olur. Dere suları çoğalır, barajlar, göletler dolar. Toprakta nem çoğalır, her halükarda yüzde 100 faydası var. Doğayı değiştiriyor. Ekin karın altında daha rahat büyür, bir bereket doğdu. Yüksek olan gübre fiyatları için devletimiz bir çalışma yapar bizlere destek verirse bu yıl verim açısından çok iyi geçeğini düşünüyoruz’’ dedi.  VERİMİN 300-400 KİLO  OLMASI BEKLENİYOR Türkiye’de son 4 yıldır tarım arazilerinin kuraklıktan ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Tuzlacık “Yozgat olarak hububatta Türkiye’nin 20’de 1’ini temin eden bir bölgeyiz. Borsa üyelerinin çoğunlukla hububat alım satımı ile ilgileniyor. Çiftçiler ne kadar mağdur olursa bizde o kadar mağdur oluruz. Vatandaş üretecek bizler onu alacağız işleyeceğiz ve ülkemize katma değer kazandıracağız. Çiftçi kazanacak, esnaf kazanacak, ülkemiz kazanacak. Yozgat’ın en büyük gelir kaynağı tarım. Ancak son 4 yıldaki kuraklık bizleri çok büyük etkiledi. Çok şükür ki son birkaç gündür yoğun bir şekilde kar yağışı alıyoruz. İnşallah 2022 harmanımız çok verimli geçecek.
Sorgun’da Cumartesi günü başlayan kar yağışı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, bu yıl gerçekleştirilecek olan hasatta da rekolteyi yükseltmesi bekleniyor.

YOZGAT’IN EN BÜYÜK GELİR KAYNAĞI TARIM

Sorgun’da Cumartesi günü başlayan kar yağışı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, bu yıl gerçekleştirilecek olan hasatta da rekolteyi yükseltmesi bekleniyor.

Sorgun’da etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Cumartesi günü başlayan ve 60 santimetrenin üzerine çıkan kar kalınlığı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, karın altında kalan ekinlerden daha çok verim alınacağı ve karın ekinleri bütün olumsuzluklardan koruyacağı bildirildi. Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, son günlerde Yozgat’ı etkisi altına alan kar yağışının ekinlere yüzde 100 faydasının olduğunu söyledi. Kar ne kadar fazla yağarsa ekinlere o kadar çok faydasının olduğuna dikkat çeken Tuzlacık, ‘’Şuanda yağan bu kar arazideki ekine yorgan oldu. Bir insanın üzerine yorgan çekince nasıl üşümezse ekin de o kadar üşümez. Çok büyük faydası var. Arazi suyu çoğalır, tabandaki nem oranı artar, keşke bir 50 santim daha yağsa çok faydası olur. Dere suları çoğalır, barajlar, göletler dolar. Toprakta nem çoğalır, her halükarda yüzde 100 faydası var. Doğayı değiştiriyor. Ekin karın altında daha rahat büyür, bir bereket doğdu. Yüksek olan gübre fiyatları için devletimiz bir çalışma yapar bizlere destek verirse bu yıl verim açısından çok iyi geçeğini düşünüyoruz’’ dedi. 

VERİMİN 300-400 KİLO  OLMASI BEKLENİYOR

Türkiye’de son 4 yıldır tarım arazilerinin kuraklıktan ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Tuzlacık “Yozgat olarak hububatta Türkiye’nin 20’de 1’ini temin eden bir bölgeyiz. Borsa üyelerinin çoğunlukla hububat alım satımı ile ilgileniyor. Çiftçiler ne kadar mağdur olursa bizde o kadar mağdur oluruz. Vatandaş üretecek bizler onu alacağız işleyeceğiz ve ülkemize katma değer kazandıracağız. Çiftçi kazanacak, esnaf kazanacak, ülkemiz kazanacak. Yozgat’ın en büyük gelir kaynağı tarım. Ancak son 4 yıldaki kuraklık bizleri çok büyük etkiledi. Çok şükür ki son birkaç gündür yoğun bir şekilde kar yağışı alıyoruz. İnşallah 2022 harmanımız çok verimli geçecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.