“Öğretmenler Geleceğin Kurucusudur”

                 “Öğretmenler Geleceğin Kurucusudur”

                Sorgun Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, büyük fedakârlık ve özveriyle geleceğin teminatı çocukları yetiştiren öğretmenlere duyduğu minneti ifade etti.

                Kaymakam Canpolat, öğretmenlerin milli ve manevi değerleri yeni nesillere aktaran, doğru insan ve vatandaş olma bilincini kazandıran, Cumhuriyet değerlerini ve vatan sevgisini öğreten en önemli rehberler olduğunu vurguladı. Çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştirme çabalarının büyük takdiri hak ettiğini belirten Canpolat, bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

                Mesajında Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur…” sözlerine yer veren Kaymakam Canpolat, bu sözlerin öğretmenlik mesleğinin önemini en güçlü şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

                Ülkenin geleceği olan çocukları hızla değişen dünyaya ayak uydurabilen, bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için çaba gösteren tüm öğretmenlere teşekkür eden Canpolat, mesajını şu sözlerle tamamladı:

                “Bu vesileyle, kutsal görevlerinin bilinciyle bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla görevlerini sürdüreceklerine inandığım tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” (Halit Yılmaz)