Türkiye üçüncüsü oldu
İstanbul’da düzenlenen Teknofest 2025 finallerinde büyük bir başarıya imza atan Sorgun Yunus Emre Ortaokulu Anadolu Roketleri Takımı, Akıllı Ulaşım Ortaokul Kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Takım, geliştirdikleri “Akıllı Trafik Işığı Sesli Uyarı Sistemi” projesiyle finallerde yarışarak yüzlerce proje arasından dereceye girme başarısını gösterdi. Kırmızı ışık ihlallerini engelleyerek trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan proje, jüri tarafından büyük beğeni topladı.
Danışman öğretmen Aylin Dağ rehberliğinde çalışan öğrenciler Vahide Erva Akbaş, Yiğit Buğra Erduğan ve Asım Cihan, elde ettikleri bu önemli derece ile hem okullarını hem de Sorgun’u gururlandırdı.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivallerinden biri olan Teknofest’te elde edilen Türkiye üçüncülüğü başarısı, Sorgun adına önemli bir gurur kaynağı olurken, öğrencilerin azmi ve başarısı da takdir topladı.