BODOHAY Başkanı Arkaç: “Sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanması çevreyi kirleten faktörlerdendir”
BODOHAY Başkanı Arkaç: “Sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanması çevreyi kirleten faktörlerdendir”
BODOHAY Başkanı Arkaç: “Sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanması çevreyi kirleten faktörlerdendir”
BODOHAY Başkanı Arkaç: “Sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanması çevreyi kirleten faktörlerdendir”
Bozok Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (BODOHAY) Başkanı Veteriner Hekim Süleyman Arkaç, sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanmasının çevreyi kirleten faktörlerden biri olduğunu söyledi.
Çevre ve Sokak Hayvanları arasındaki ilişki doğrudan birbirini etkileyen dinamiklere sahip olduğunu vurgulayan Arkaç “Çevre Sokak Hayvanlarının yaşam koşullarını doğrudan etkileyen bir faktördür. Sokak Hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanması çevreyi kirleten faktörlerdendir.
İnsanların doğa ile mücadele etmesi, habitatların tahrip olması, ormanların kesilmesi, yeşil alanların azalması Sokak Hayvanlarının yaşam alanlarını daraltmıştır.
Sokak Hayvanlarının çoğunlukla parklarda yeşil alanlarda ve de çöplerde beslenmeye çalışması ekosistem dengesini bozabilir. İnsan ve doğa arasındaki dengeyi etkileyen Sokak Hayvanları bu yaşam alanlarının kısıtlanması ile daha da zor koşullarda yaşamaktadır. Hayvanların çöp kutularında yiyecek arayışı çevre kirliliğine ve de hastalıkların yayılmasına yol açabilir. Özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde büyük bir sağlık riski oluşturabilir” dedi.
Sokak Hayvanlarının yaşadığı zorlukların başında yetersiz beslenme, barınma sıkıntısı, tedavi edilemeyen hastalıklar geldiğini vurgulayan Arkaç “Daha sayamadığımız onlarca sorunlar var. Çevre ve Sokak Hayvanlarının birlikte var olabilme mücadelesi, toplumda büyük bir farkındalık oluşturmayı gerektirmektedir. Sizce de kimi zaman onları görmezden gelmiyor muyuz? Ya da onlardan korkuyla uzaklaşmıyor muyuz? Oysa ki onların da sevgiye ilgiye ihtiyacı olduğunu biliyor muyuz?
Unutmamamız gereken o canlıların bizlerin yardımına muhtaç olduğu, onlara sadece yemek degil ilgi ve şefkatte vererek yaşamlarını daha anlamlı sürdürebilmelerini sağlamaktır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.