"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU GÜNDEME GETİRİLMELİ "

GÜNDEM 04.11.2021 - 09:20, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU GÜNDEME GETİRİLMELİ "

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesini istedi
"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU GÜNDEME GETİRİLMELİ "                 Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesini istedi                 Şube Başkanı Kenan Şerefli, sendika üyeleriyle birlikte şube binasında yaptığı açıklamada, öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde eğitim öğretim hizmetleri sınıfı kariyer mesleğine uygun bir kanuna akavuşturulmasının artık daha fazla ertelenmemesi gerektiğini kaydetti.                 Şerefli, Türkiye'de fiili olarak 1 milyon 200 bini aşkın öğretmemen görev yaptığını aktardı. Şerefli, ‘’Öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanununun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir. Çıkarılıp yürürlüğe konulacak kanunun hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kanun olarak düzenlenmesini bekliyoruz. Bu mümkündür, beklenti de bu doğrultudadır. Aksi halde yapılacak çalışma anlamsızlaşır’’ dedi. (Haber Merkezi)
Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesini istedi

"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU GÜNDEME GETİRİLMELİ "

                Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesini istedi

                Şube Başkanı Kenan Şerefli, sendika üyeleriyle birlikte şube binasında yaptığı açıklamada, öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde eğitim öğretim hizmetleri sınıfı kariyer mesleğine uygun bir kanuna akavuşturulmasının artık daha fazla ertelenmemesi gerektiğini kaydetti.

                Şerefli, Türkiye'de fiili olarak 1 milyon 200 bini aşkın öğretmemen görev yaptığını aktardı. Şerefli, ‘’Öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanununun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir. Çıkarılıp yürürlüğe konulacak kanunun hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kanun olarak düzenlenmesini bekliyoruz. Bu mümkündür, beklenti de bu doğrultudadır. Aksi halde yapılacak çalışma anlamsızlaşır’’ dedi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.