Öğretim Üyesi Böyükata eğitimlerini sürdürüyor

EĞİTİM 20.05.2024 - 18:46, Güncelleme: 20.05.2024 - 18:46
 

Öğretim Üyesi Böyükata eğitimlerini sürdürüyor

Öğretim Üyesi Böyükata eğitimlerini sürdürüyor
                Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Iğdır’da üniversiteli gençlerle bir araya geldi ve proje tabanlı çalışmalar konusunda hem eğitim hem de bilgilendirici seminer verdi.                  TRA2 Bölgesi olarak bilinen Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Kars illerinin ekonomik ve sosyal yönden gelişimi maksadıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürmekte olan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın Iğdır Yatırım Destek Ofisi ile Iğdır Üniversitesi işbirliğinde 2024 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde düzenlenen "Girişimcilik Günleri" isimli faaliyet kapsamında davet edilen Prof. Dr. Mustafa Böyükata,  “Proje Yazım Atölyesi” gerçekleştirdi ve “Girişimci Gençlik için Proje Tabanlı Çalışma Stratejileri” konulu bir seminer verdi.                  PROJE YAZMA EĞİTİMİ                  Iğdır Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi ile SERKA işbirliğinin ve dayanışmasının güzel bir örneğinin sergilendiği, “Girişimcilik Kampı” niteliğindeki ilk etkinlikte 2 gün boyunca etkileşimli ve uygulamalı çalışmalar yapıldı. Üniversiteli gençlerden oluşan 25 civarında öğrencinin yararlandığı eğitim etkinliğinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, proje döngüsü yönetimi, proje destek sisteminin genel aşamaları, projelerin başarısızlık nedenleri, proje yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar, bütçe hazırlama esasları, değerlendirme, izleme ve denetim süreçleri ile proje yazım stratejilerinde göz önünde bulundurulması gereken temel noktalara değindi ve öncelikle bilinmesi gereken kavramları tartışmaya açtı. Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin çok aşamalı desteklenmesi amacına yönelik olan TEYDEB -1512 TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) başvuru formu üzerinden gruplar halinde öğrencilere atölye çalışmaları da yaptıran Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gençlerin uygulamalı proje teklifi hazırlama etkinliğini yaşattı ve sorulara da cevap verdi.     (H.M.)
Öğretim Üyesi Böyükata eğitimlerini sürdürüyor

                Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Iğdır’da üniversiteli gençlerle bir araya geldi ve proje tabanlı çalışmalar konusunda hem eğitim hem de bilgilendirici seminer verdi.

                 TRA2 Bölgesi olarak bilinen Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Kars illerinin ekonomik ve sosyal yönden gelişimi maksadıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürmekte olan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın Iğdır Yatırım Destek Ofisi ile Iğdır Üniversitesi işbirliğinde 2024 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde düzenlenen "Girişimcilik Günleri" isimli faaliyet kapsamında davet edilen Prof. Dr. Mustafa Böyükata,  “Proje Yazım Atölyesi” gerçekleştirdi ve “Girişimci Gençlik için Proje Tabanlı Çalışma Stratejileri” konulu bir seminer verdi.

                 PROJE YAZMA EĞİTİMİ

                 Iğdır Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi ile SERKA işbirliğinin ve dayanışmasının güzel bir örneğinin sergilendiği, “Girişimcilik Kampı” niteliğindeki ilk etkinlikte 2 gün boyunca etkileşimli ve uygulamalı çalışmalar yapıldı. Üniversiteli gençlerden oluşan 25 civarında öğrencinin yararlandığı eğitim etkinliğinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, proje döngüsü yönetimi, proje destek sisteminin genel aşamaları, projelerin başarısızlık nedenleri, proje yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar, bütçe hazırlama esasları, değerlendirme, izleme ve denetim süreçleri ile proje yazım stratejilerinde göz önünde bulundurulması gereken temel noktalara değindi ve öncelikle bilinmesi gereken kavramları tartışmaya açtı. Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin çok aşamalı desteklenmesi amacına yönelik olan TEYDEB -1512 TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) başvuru formu üzerinden gruplar halinde öğrencilere atölye çalışmaları da yaptıran Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gençlerin uygulamalı proje teklifi hazırlama etkinliğini yaşattı ve sorulara da cevap verdi.     (H.M.)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.