Çekerek’te ipekböceği koza üretimine başlandı

DÜNYA 23.06.2022 - 08:53, Güncelleme: 23.06.2022 - 08:53
 

Çekerek’te ipekböceği koza üretimine başlandı

Çekerek'de 2020 yılında uygulamaya konulan ‘İpek Böceği Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında ilk ipek böceği koza üretimine başlandı.
Yozgat’ın Çekerek İlçesinde 2020 yılında uygulamaya konulan ‘İpek Böceği Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında ilk ipek böceği koza üretimine başlandı. Çekerek İlçesi Karahacılı Köyünde Devlet Destekli Proje kapsamında belirlenen alanlara ilk olarak ipek böceğinin yetiştirileceği için alanlar oluşturuldu ve oluşturulan bu alanlara  300 adet dut fidanı dikildi. Dikimleri yapılan dut ağaçlarının yaprak vermeye başlamasıyla birlikte ilk koza üretimi de başladı.  Zeynel Kılınçer, Yasin Aktaş, Mehmet Aktaş ve Emin Çetin olmak üzere dört yetiştiriciyle bu işi yapmaya başlayan Koza yetiştiricileri, İpek böcekçiliğini alternatif olarak köyde hayata geçirdiklerinin, gelirlerinin artırılmasının yanında diğer köylere de örnek olmak istediklerini söylediler.  İpek böcekciliği yetiştirme konusunda farklı illerde eğitim aldıklarını vurgulayan Zeynel Kılınçer, ‘’Gittiğimiz illerde bu işin nasıl yapıldığını ve nelere dikkat etmemiz konusunda eğitimler aldık. Bizlerde ilk koza üretimine başlamanın hem heyecanını hem de mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere desteğini esirgemeyen başta devletimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim’’ dedi.   Üretici Mehmet Aktaş ise; köylerinde ekilebilir alanlarının ve meraların yetersizliğinden dolayı tarım ve hayvancılığa alternatif olarak ipek böcekçiliğine yöneldiklerinin altını çizerek desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti. HABER MERKEZİ
Çekerek'de 2020 yılında uygulamaya konulan ‘İpek Böceği Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında ilk ipek böceği koza üretimine başlandı.

Yozgat’ın Çekerek İlçesinde 2020 yılında uygulamaya konulan ‘İpek Böceği Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında ilk ipek böceği koza üretimine başlandı.
Çekerek İlçesi Karahacılı Köyünde Devlet Destekli Proje kapsamında belirlenen alanlara ilk olarak ipek böceğinin yetiştirileceği için alanlar oluşturuldu ve oluşturulan bu alanlara  300 adet dut fidanı dikildi. Dikimleri yapılan dut ağaçlarının yaprak vermeye başlamasıyla birlikte ilk koza üretimi de başladı. 
Zeynel Kılınçer, Yasin Aktaş, Mehmet Aktaş ve Emin Çetin olmak üzere dört yetiştiriciyle bu işi yapmaya başlayan Koza yetiştiricileri, İpek böcekçiliğini alternatif olarak köyde hayata geçirdiklerinin, gelirlerinin artırılmasının yanında diğer köylere de örnek olmak istediklerini söylediler. 
İpek böcekciliği yetiştirme konusunda farklı illerde eğitim aldıklarını vurgulayan Zeynel Kılınçer, ‘’Gittiğimiz illerde bu işin nasıl yapıldığını ve nelere dikkat etmemiz konusunda eğitimler aldık. Bizlerde ilk koza üretimine başlamanın hem heyecanını hem de mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere desteğini esirgemeyen başta devletimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim’’ dedi.  
Üretici Mehmet Aktaş ise; köylerinde ekilebilir alanlarının ve meraların yetersizliğinden dolayı tarım ve hayvancılığa alternatif olarak ipek böcekçiliğine yöneldiklerinin altını çizerek desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti. HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.