İlk derste finansal okuryazarlık
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerikler kapsamında il genelinde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki okullarda birinci ders saatinde finansal okuryazarlık dersi işlendi.
İlk derste finansal okuryazarlık
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerikler kapsamında il genelinde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki okullarda birinci ders saatinde finansal okuryazarlık dersi işlendi.
Uygulama ile öğrencilerin dijital ortamda karşılaşabileceği finansal süreçler hakkında bilgi edinmesi ve bu süreçlere ilişkin farkındalık oluşturulması amaçlandı.
İl genelinde aynı anda uygulama yapıldı
Yozgat genelinde yer alan eğitim kurumlarında aynı gün ve aynı ders saatinde finansal okuryazarlık konusu ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ders planları doğrultusunda öğretmenler tarafından öğrencilere konu aktarımı yapıldı.
Ders kapsamında finansal işlemler, işlem süreçleri ve dijital ortamda gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgiler paylaşıldı.
Dijital işlemler ve riskler ele alındı
Ders içeriğinde dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilen finansal işlemler ve bu işlemler sırasında ortaya çıkabilecek riskler ele alındı. Öğrencilere dijital araçlar aracılığıyla yapılan işlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Süreç içerisinde karşılaşılabilecek durumlar ve bu durumlara karşı izlenecek adımlar ders kapsamında işlendi.
Hazırlanan içeriklerin ve ders planlarının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayımlandığı bildirildi. Öğretmenler ders anlatımında EBA’da yer alan içerikleri kullandı. Öğrencilerin de bu içeriklere EBA üzerinden erişim sağlayabildiği ifade edildi. (Haber Merkezi)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



