İlk fabrika kuruldu
Yozgat-Sorgun arasında, 123 hektar alan üzerine, 39 sanayi parselinden oluşan Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk fabrika yatırımı hayata geçirildi.
Yozgat-Sorgun arasında, 123 hektar alan üzerine, 39 sanayi parselinden oluşan Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk fabrika yatırımı hayata geçirildi.
Konuklar Temel Gıda İhtiyaç Maddeleri Tic. San. A.Ş. tarafından kurulan fabrika, leblebi üretimi ve bakliyat temizleme-paketleme alanında faaliyet gösterecek.
Toplam 15.000 m² parsel alan üzerine kurulan tesisin ilk etabında 2.300 m², devamında ise 4.000 m² kapalı alana ulaşacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. Fabrikada yılda 10.000 ton bakliyat işlenerek temizleme ve paketleme işlemleri yapılacak. Ayrıca, yıllık 1.500 ton leblebi üretimi gerçekleştirilecek.
30 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikada üretilen ürünler, ulusal market zincirlerinin yanı sıra yurt dışına da ihraç edilecek. Amerika, Çin, Avrupa ülkeleri, Dubai ve Filistin gibi Arap ülkeleri, hedef pazarlar arasında yer alıyor. (Haber Merkezi)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.