Madımağın kilosu 150 liradan satılıyor

GÜNDEM 20.04.2026 - 18:47, Güncelleme: 20.04.2026 - 18:47
 

Madımağın kilosu 150 liradan satılıyor

Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, 19 Nisan'da başlayacak madımak alımı için hazırlıklarını tamamladı. Doğadan toplanan madımağın kilosu 150 TL'den alınacak.
Madımağın kilosu 150 liradan satılıyor Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, 19 Nisan'da başlayacak madımak alımı için hazırlıklarını tamamladı. Doğadan toplanan madımağın kilosu 150 TL'den alınacak. Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde faaliyet gösteren Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Yozgat’ta sık yetişen yöresel madımak bitkisi için alım döneminin başladığını duyurdu. Alımlar 19 Nisan 2026 tarihinde başlamış olup ve 30 Nisan 2026 tarihinde sona erecek. Kooperatif, doğada kendiliğinden yetişen madımağı kilogramı 150 TL'den satın alacak. Üreticilerden, alım esnasında kimlik ve banka kartlarını yanlarında bulundurmaları istendi. Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi tarafından yapılan açıklama ile kesilecek makbuz sonrasında ücretlerin üreticilerin hesaplarına yatırılacağı bilgisi verildi. Bu uygulama ile üreticilerin mağduriyet yaşamaması hedefleniyor. Madımak, yöre halkı tarafından geleneksel olarak toplanan ve çeşitli yemeklerde kullanılan bir bitki. Kooperatif, madımak bitkisini değerlendirerek hem yöresel kültürü yaşatmayı hem de kadın üreticilerin ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifinin yaptığı açıklamada, madımağın sağlık açısından faydalarına da değinildi. Doğal olarak yetişen bitkinin güçlü antioksidan içeriğiyle bağışıklığı güçlendirdiği, kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğu belirtildi. Ayrıca madımak bitkisi idrar söktürücü özelliğiyle ödem attırdığı ve sindirim sistemini düzenlemesi ile biliyor Bu özellikleriyle bitki, hem yöresel mutfağın hem de geleneksel şifalı bitkilerin önemli bir parçası olarak görülüyor. Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, bölgedeki kadın istihdamını ve kooperatifçiliği geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor./Haber Merkezi  
Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, 19 Nisan'da başlayacak madımak alımı için hazırlıklarını tamamladı. Doğadan toplanan madımağın kilosu 150 TL'den alınacak.

Madımağın kilosu 150 liradan satılıyor

Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, 19 Nisan'da başlayacak madımak alımı için hazırlıklarını tamamladı. Doğadan toplanan madımağın kilosu 150 TL'den alınacak.
Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde faaliyet gösteren Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Yozgat’ta sık yetişen yöresel madımak bitkisi için alım döneminin başladığını duyurdu. Alımlar 19 Nisan 2026 tarihinde başlamış olup ve 30 Nisan 2026 tarihinde sona erecek.
Kooperatif, doğada kendiliğinden yetişen madımağı kilogramı 150 TL'den satın alacak. Üreticilerden, alım esnasında kimlik ve banka kartlarını yanlarında bulundurmaları istendi.
Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi tarafından yapılan açıklama ile kesilecek makbuz sonrasında ücretlerin üreticilerin hesaplarına yatırılacağı bilgisi verildi. Bu uygulama ile üreticilerin mağduriyet yaşamaması hedefleniyor.
Madımak, yöre halkı tarafından geleneksel olarak toplanan ve çeşitli yemeklerde kullanılan bir bitki. Kooperatif, madımak bitkisini değerlendirerek hem yöresel kültürü yaşatmayı hem de kadın üreticilerin ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifinin yaptığı açıklamada, madımağın sağlık açısından faydalarına da değinildi. Doğal olarak yetişen bitkinin güçlü antioksidan içeriğiyle bağışıklığı güçlendirdiği, kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğu belirtildi.
Ayrıca madımak bitkisi idrar söktürücü özelliğiyle ödem attırdığı ve sindirim sistemini düzenlemesi ile biliyor Bu özellikleriyle bitki, hem yöresel mutfağın hem de geleneksel şifalı bitkilerin önemli bir parçası olarak görülüyor.
Çayıralan Emekçi Kadınlar Kooperatifi, bölgedeki kadın istihdamını ve kooperatifçiliği geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor./Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.