MEB 81 İle Genelge Gönderdi

EĞİTİM 25.08.2026 - 07:09, Güncelleme: 25.08.2026 - 07:09
 

MEB 81 İle Genelge Gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde 81 il valiliğine yeni genelge gönderdi. Genelge kapsamında okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler için milli birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal bütünleşme temalı etkinlikler düzenlenecek.
MEB 81 İle Genelge Gönderdi Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde 81 il valiliğine yeni genelge gönderdi. Genelge kapsamında okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler için milli birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal bütünleşme temalı etkinlikler düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tüm illeri ilgilendiren önemli bir genelge yayımladı. 2026/70 sayılı Genelge, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında okullarda gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin yeni bir çerçeve ortaya koydu. Genelge doğrultusunda, eğitim yılının ilk haftasından itibaren okullarda öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmeye, kardeşlik bilincini geliştirmeye ve toplumsal bütünleşmeyi desteklemeye yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek. OKULLARDA İLK HAFTA ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK MEB tarafından hazırlanan kılavuzlar doğrultusunda 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk haftasından itibaren tüm okullarda özel programlar uygulanacak. Etkinliklerde öğrencilerin milli dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik konularında farkındalık kazanması amaçlanacak. Çalışmaların öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNA VURGU Genelgede, eğitim politikalarının Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütüleceği belirtildi. Bu kapsamda öğrencilerin anayasal vatandaşlık anlayışını benimsemeleri, eşitlik ilkesini kavramaları ve vatan sevgisi temelinde yetişmeleri hedefleniyor. MEB, eğitim sürecinde öğrencilerin yalnızca akademik açıdan değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel değerler açısından da gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. ATATÜRK'ÜN SÖZÜ GENELGEDE YER ALDI Genelgede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millî Mücadele dönemine ilişkin sözlerinden birine de yer verildi. Atatürk'ün, milletin gerektiğinde ortak bir amaç etrafında tek vücut olarak hareket etmesinin önemine dikkat çeken sözleri üzerinden eğitim camiasının ortak sorumluluğuna vurgu yapıldı. Bu kapsamda öğrencilerin herhangi bir ayrım gözetilmeksizin kardeşlik, dayanışma ve vatandaşlık hukuku bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çekildi. ETKİNLİKLER SADECE İLK HAFTAYLA SINIRLI KALMAYACAK 81 İLDE ORTAK UYGULAMA Genelge, Türkiye genelindeki tüm illeri kapsıyor. 81 ildeki okullarda uygulanacak çalışmalarla eğitim kurumlarında ortak bir etkinlik anlayışının oluşturulması amaçlanıyor./Haber Merkezi  
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde 81 il valiliğine yeni genelge gönderdi. Genelge kapsamında okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler için milli birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal bütünleşme temalı etkinlikler düzenlenecek.

MEB 81 İle Genelge Gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde 81 il valiliğine yeni genelge gönderdi. Genelge kapsamında okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler için milli birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal bütünleşme temalı etkinlikler düzenlenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tüm illeri ilgilendiren önemli bir genelge yayımladı. 2026/70 sayılı Genelge, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında okullarda gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin yeni bir çerçeve ortaya koydu.
Genelge doğrultusunda, eğitim yılının ilk haftasından itibaren okullarda öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmeye, kardeşlik bilincini geliştirmeye ve toplumsal bütünleşmeyi desteklemeye yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek.
OKULLARDA İLK HAFTA ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
MEB tarafından hazırlanan kılavuzlar doğrultusunda 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk haftasından itibaren tüm okullarda özel programlar uygulanacak.
Etkinliklerde öğrencilerin milli dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik konularında farkındalık kazanması amaçlanacak. Çalışmaların öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNA VURGU
Genelgede, eğitim politikalarının Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütüleceği belirtildi.
Bu kapsamda öğrencilerin anayasal vatandaşlık anlayışını benimsemeleri, eşitlik ilkesini kavramaları ve vatan sevgisi temelinde yetişmeleri hedefleniyor.
MEB, eğitim sürecinde öğrencilerin yalnızca akademik açıdan değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel değerler açısından da gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ GENELGEDE YER ALDI
Genelgede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millî Mücadele dönemine ilişkin sözlerinden birine de yer verildi.
Atatürk'ün, milletin gerektiğinde ortak bir amaç etrafında tek vücut olarak hareket etmesinin önemine dikkat çeken sözleri üzerinden eğitim camiasının ortak sorumluluğuna vurgu yapıldı.
Bu kapsamda öğrencilerin herhangi bir ayrım gözetilmeksizin kardeşlik, dayanışma ve vatandaşlık hukuku bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çekildi.
ETKİNLİKLER SADECE İLK HAFTAYLA SINIRLI KALMAYACAK
81 İLDE ORTAK UYGULAMA
Genelge, Türkiye genelindeki tüm illeri kapsıyor. 81 ildeki okullarda uygulanacak çalışmalarla eğitim kurumlarında ortak bir etkinlik anlayışının oluşturulması amaçlanıyor./Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.