Okul müdürü darp edildi
Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Bilir, bir veli tarafından darp edildi. Olay, eğitim camiasında büyük üzüntü ve endişe yarattı.
Okul müdürü darp edildi
Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Bilir, bir veli tarafından darp edildi. Olay, eğitim camiasında büyük üzüntü ve endişe yarattı.
Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Bilir, öğrencisinin durumu hakkında görüşmek üzere okula gelen bir veli tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Edinilen bilgilere göre, veli makam odasına girdiği kısa süre sonra müdüre saldırdı ve olay sırasında okul müdürünün burnunun kırıldığı iddia edildi. Olayı duyan öğretmenler hızla müdahale ederek müdürü saldırganın elinden kurtardı. Eğitim camiasında büyük üzüntü ve endişe yaratan bu saldırı, okul ortamında güvenlik ve şiddet tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.
Yozgat’ta Okul Müdürüne şok saldırı!
Eğitim camiasında şiddet kabul edilemez
Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi tarafından yapılan açıklamada, okul ortamında yaşanan şiddetin sadece bireyleri değil, tüm eğitim sistemini etkilediği vurgulandı. Açıklamada, öğretmen ve yöneticilere yönelik saldırıların hiçbir gerekçesi olamayacağı belirtilerek, okulların tartışma ve şiddet değil, diyalog ve çözüm adresi olması gerektiği ifade edildi.Yozgat’ta Okul Müdürüne şok saldırı!
Güvenlik önlemleri artık zorunlu
Açıklamada ayrıca, son yıllarda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkat çekildi. Eğitim-Bir-Sen Yozgat 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kenan Şerefli, “Müdürümüze yapılan saldırı yalnızca bir kişiye değil, eğitim sistemine ve toplumsal huzura yapılmış bir saldırıdır” dedi. Şerefli, yetkilileri olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumlular hakkında gerekli hukuki işlemlerin ivedilikle yapılması konusunda göreve davet etti. Ayrıca okullardaki güvenlik zaafiyetlerinin ve güvenlik görevlisi eksikliklerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Açıklamada şu mesaj paylaşıldı:
“Öğretmene ve eğitim yöneticisine uzanan el, aslında geleceğimize uzanmıştır. Eğitim çalışanlarının yanında olmaya ve haklarını savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”
(Haber Merkezi)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



