600 kişiye ballı süt ikram edildi

GÜNDEM 10.06.2026 - 19:33, Güncelleme: 10.06.2026 - 19:33
 

600 kişiye ballı süt ikram edildi

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede düzenlenen Ticaret ve Tarım Fuarı’nda 600 kişiye ballı süt ikram etti.
600 kişiye ballı süt ikram edildi Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede düzenlenen Ticaret ve Tarım Fuarı’nda 600 kişiye ballı süt ikram etti. Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, müdürlükleri tarafından ikram edilen ballı sütün vatandaşlar ve özellikle çocuklar tarafından büyük beğeni topladığını ifade ederek “İlçemizde düzenlenen fuarda dört gün boyunca fuar alanını ziyaret eden vatandaşlara tamamen yerel üretim olan ballı süt ikram ettik. Biz çay yetiştiren bir bölge değiliz; ancak sütü, eti ve balı ile Türkiye'nin en kıymetli tarım ilçelerinden biriyiz. Bu fuar, üreticilerimizin emeğini ve yöresel ürünlerimizin değerini kamuoyuyla buluşturma fırsatı sundu. Vatandaşlarımızın kendi ürettiklerini tüketmesi, hem sağlık hem de yerel ekonomi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi. Etkinlik boyunca toplam 120 litre süt kullanılarak hazırlanan ballı süt, 200 mililitrelik yaklaşık 600 bardak vatandaşlara sunuldu. Canbolat, ‘Çayla değil, sütümüzle güçlenelim’ mesajını taşıyan bu girişimin bölgede yetişen ineklerden elde edilen taze sütün ve yöresel arı balının toplum sağlığı açısından çok daha değerli olduğunu gözler önüne sermektir olduğunu vurguladı. Fuarda ayrıca yöresel hayvancılık ürünleri, arıcılık ve süt hayvancılığı konularında bilgilendirme standları açıldı. Müdürlük yetkililerinin de sahada aktif olarak bulunduğu etkinlikte, çiftçilere destek hizmetleri ve hibe programları hakkında da bilgi verildi. Canbolat, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, gelecek yıllarda da bu tür farkındalık etkinliklerini sürdürmeyi ve yerel tarım ürünlerinin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. (SEMA ÖZMEN)
Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede düzenlenen Ticaret ve Tarım Fuarı’nda 600 kişiye ballı süt ikram etti.

600 kişiye ballı süt ikram edildi

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede düzenlenen Ticaret ve Tarım Fuarı’nda 600 kişiye ballı süt ikram etti.

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, müdürlükleri tarafından ikram edilen ballı sütün vatandaşlar ve özellikle çocuklar tarafından büyük beğeni topladığını ifade ederek “İlçemizde düzenlenen fuarda dört gün boyunca fuar alanını ziyaret eden vatandaşlara tamamen yerel üretim olan ballı süt ikram ettik.

Biz çay yetiştiren bir bölge değiliz; ancak sütü, eti ve balı ile Türkiye'nin en kıymetli tarım ilçelerinden biriyiz. Bu fuar, üreticilerimizin emeğini ve yöresel ürünlerimizin değerini kamuoyuyla buluşturma fırsatı sundu. Vatandaşlarımızın kendi ürettiklerini tüketmesi, hem sağlık hem de yerel ekonomi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Etkinlik boyunca toplam 120 litre süt kullanılarak hazırlanan ballı süt, 200 mililitrelik yaklaşık 600 bardak vatandaşlara sunuldu.

Canbolat, ‘Çayla değil, sütümüzle güçlenelim’ mesajını taşıyan bu girişimin bölgede yetişen ineklerden elde edilen taze sütün ve yöresel arı balının toplum sağlığı açısından çok daha değerli olduğunu gözler önüne sermektir olduğunu vurguladı.

Fuarda ayrıca yöresel hayvancılık ürünleri, arıcılık ve süt hayvancılığı konularında bilgilendirme standları açıldı. Müdürlük yetkililerinin de sahada aktif olarak bulunduğu etkinlikte, çiftçilere destek hizmetleri ve hibe programları hakkında da bilgi verildi.

Canbolat, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, gelecek yıllarda da bu tür farkındalık etkinliklerini sürdürmeyi ve yerel tarım ürünlerinin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. (SEMA ÖZMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.